Împrumuturile oferite de Marea Britanie pentru studenţii români şi bulgari au fost îngheţate

Împrumuturile oferite de Marea Britanie pentru studenţii români şi bulgari au fost îngheţate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Conform informaţiilor publicate în Daily Telegraph, împrumuturile pentru studenţii români şi bulgari din Marea Britanie au fost îngheţate, după o creştere "suspecta" a numărului înscrierilor la facultăţile britanice.

Ministrul pentru universităţi, David Willetts, a declarat că a luat decizia suspendării împrumuturilor pentru studenţii din cele două ţări, după ce a înregistrat o creştere neobişnuită a numărului celor care primesc sprijin de la Compania de Împrumuturi pentru Studenţi (SLC). Până în prezent, trei sferturi dintre studenţii implicaţi nu au reuşit să demonstreze că au dreptul la împrumuturi, au declarat surse.

SLC oferă două tipuri de sprijin - unul pentru a acoperi costurile de şcolarizare şi altul pentru a acoperi costurile pentru cazare şi masă.  Pentru acestea din urmă au dreptul doar cetăţenii UE care au trăit în Marea Britanie timp de cel puţin trei ani.

Cei care nu vor reuşi să prezinte dovezi de rezident riscă se le fie ceruţi banii de împrumut înapoi. Oficialii se aşteaptă să recupereze astfel circa 1 milion de lire sterline. În unele cazuri, banii for luaţi înapoi prin împrumuturile de studii. Willetts a declarat că guvernul a oprit unele facultăţi private de la a înscrie noi studenţi. Totodată, acesta a scris unui număr de 23 de facultăţi pentru a le spune să nu mai nu mai accepte studenţi, din cauza creşterii rapide a solicitărilor de împrumuturi, care nu pot fi acoperite.

Citit 1561 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2013 12:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.