La parterul blocurilor de rău-platnici din Galaţi, grădiniţele se încălzesc la radiator

La parterul blocurilor de rău-platnici din Galaţi, grădiniţele se încălzesc la radiator
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Conducerea ISJ susţine că i s-a promis branşamente individuale pentru aceste unităţi de învăţământ preprimar


Conducerea ISJ susţine că deţine o situaţie potrivit căreia doar 12 unităţi de învăţământ n-au avut în cursul zilei de ieri căldură la calorifer. Zece dintre acestea sunt grădiniţe aflate la parterul unor blocuri care aparţin de asociaţii rău-platnice. Tot fără căldură stau şi elevii de la Colegiul „Radu Negru”, unde însă se montează zilele acestea o centrală nouă, dar şi elevii din corpul vechi al Şcolii Speciale „Emil Gârleanu”.

După insistenţele directoarelor de grădiniţe, dublate de cele ale conducerii ISJ, s-a luat hotărârea ca unităţile de învăţământ cu pricina să fie branşate individual la reţeaua de termoficare. „Am înţeles că s-au început deja lucrările de branşare individuală a grădiniţelor. Sperăm să se rezolve problema”, ne spune, inspectoarea generală, Laura Marin.

„Ne-au spus să ne cumpărăm calorifere electrice” 

Grădiniţa Nr. 64 are trei grupe care funcţionează într-un apartament de bloc. „De o săptămână tot vorbesc cu cei de la punctul termic să facă ceva pentru aceşti copii, mi s-a spus să le cumpăr calorifere electrice. Noi aşa ceva avem deja şi le-am pus în priză, ca să nu sufere copiii. Dar nici nu vreau să aud că vom petrece iarna aşa. Noi am plătit la timp facturile, iar copiii n-au nicio vină şi trebuie să aibă căldură. Ne-au promis în final că ne vor branşa individual”, sune directoarea Gina Hurduc.

O altă educatoare, de la Grădiniţa Nr. 34 „Scufiţa Roşie” ne-a declarat că părinţii preferă să-şi ţină copiii acasă, din cauza frigului. „Încă nu este aşa rău, am pus calorifere electrice, dar nici afară n-a fost foarte frig. Dacă vine gerul, caloriferele electrice nu fac faţă şi nici nu putem pune mai multe pentru că nu ne permite instalaţia electrică”.

Citit 1241 ori Ultima modificare Marți, 19 Noiembrie 2013 17:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.