Ce metode antichiul au găsit directorii liceelor gălățene

Ce metode antichiul au găsit directorii liceelor gălățene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Chiulul de la ore a devenit o modă care capătă din ce în ce mai mulţi clienţi. Elevii au prins obiceiul să-şi facă veacul prin cârciumile din jurul liceelor, motiv pentru care directorii au început să recurgă la metode disperate antichiul.

Corina Gavrilă, directoarea Colegiului „D. Moţoc”: „Avem o bună legătură cu poliţiştii de la Secţia IV, care din două în două zile fac raiduri prin cartier şi-i aduc la şcoală. Apoi, odată intraţi pe poarta liceului, elevii nu mai au voie să iasă decât cu bilet de voie de la mine sau directorul-adjunct. Le-am amenajat chioşc de unde să cumpere apă plată, avem la vânzare produsele realizate de noi în cadrul practicii. Le-am instalat şi xerox, nu au niciun motiv să mai iasă din curte. Pentru cei de la profesională e mult mai uşor, având în vedere că pierd bursa, părinţii îi supraveghează mai strict. La liceu, i-am mai mutat disciplinar şi chiar au început să se potolească, după ce am luat această măsură. Rămân însă cei care se înscriu la liceu, dar nu se prezintă nicio oră la şcoală, iar noi trebuie să-i ţinem în evidenţe până fac 18 ani”.

Adrian Diacănu, director Liceul Teoretic „Mircea Eliade”: „Avem un program de prevenire a absenteismului. Raiduri dese în baruri cu poliţia. Le trimitem avertismente acasă, le chemăm părinţii la şcoală. Chiar se observă o îmbunătăţire a situaţiei. Deşi nu avem foarte mulţi elevi care lipsesc, sunt câţiva care ne creează probleme”.

Citit 2626 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.