Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
5 comentarii

Colegiul Tehnic "Paul Dimo" participă la programul „Adoptă un liceu”, derulat de Asociaţia ROI şi Şcoala de Valori în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, care îşi propune să îi aducă laolaltă pe reprezentanţii comunităţii locale şi pe cei ai şcolilor. La acest program de anvergură s-au înscris 17 licee din ţară, „Paul Dimo” fiind singurul din Galaţi.
Ieri, cadrele didactice ale Colegiului „Paul Dimo” au lansat oficial mediului de afaceri local invitaţia de a „adopta” instituţia de învăţământ. Invitaţia a avut ecou în comunitatea locală, aşa că la întâlnire au luat parte responsabili din firme, părinţi, elevi, reprezentanţi ai ISJ, ai Consiliului Local, ai Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi ai Universităţii „Dunărea de Jos” (Facultatea de Mecanică şi cea de Arhitectură Navală).
„Avem deja o relaţie foarte bună cu câteva firme care asigură stagii de practică elevilor, ne sponsorizează sau asigură locuri de muncă absolvenţilor, dar ne-am dori să construim prin acest program o relaţie şi mai puternică”, ne-a spus directoarea colegiului, Mirela Niţă. De altfel, nu puţine au fost firmele reprezentate. Una dintre ele, ElectricNavinstal, şi-a arătat deja disponibilitatea de a sprijini financiar implementarea programului, aceasta fiind şi una dintre condiţiile de selecţie a colegiului în etapa următoare.
Prezentă la întâlnire, Silvia Bogdan, coordonator regional al „Adoptă un liceu” spune că, la final, programul ar trebui să-i ajute pe profesori să vadă liceul ca un business: „Tocmai de aceea, ne dorim ca această comunitate locală de afaceri să creeze un spaţiu de învăţare în acest liceu.” În anul şcolar următor, liceele selectate vor beneficia de programe de educaţie non-formală pentru elevi, profesori şi părinţi, de renovări de spaţii, de burse şi programe de instruire.

Citit 2869 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Martie 2014 16:41

5 comentarii

 • postat de EL Luni, 17 Martie 2014 06:04 79.116.97.*** Link la comentariu
  0
  0

  tot ce se urmareste acum ( problema de moment este : atragerea copiilor in licee si sc. prof.) pentru a nu ramine fara piine , adica fara salarii profesorii.INITIATIVA LICEELOR ESTE F F F BUNA DAR? F F F GREU DE PUS IN PRACTICA ACUM SI NU NUMAI INTREPRINDERILE CU GREU MAI POT FACE FATA CU, PERSONALUL CARE IL AU. DAR SPERANTA MOARE ULTIMA.

  Raportează
 • postat de el Luni, 17 Martie 2014 05:55 79.116.97.*** Link la comentariu
  0
  0

  ce s-a STRICAT SI DISTRUS in 25 de ani cu greu se va pune la loc si anume: INFRASTRUCTURA(FABRICI UZINE ) si SISTEMUL DE INVATAMINT CARE FUNCTIONA MULT MAI BINE CA, ACUM .

  Raportează
 • postat de un sfat pentru parintii Vineri, 14 Martie 2014 07:25 5.13.139.*** Link la comentariu
  0
  3

  Voi cei ce va inscrieti copii la scoala profesionala sau la liceu uitativa pe net la situatiea economica a firmelor pentru a nu fi inselatii in pregatirea si angajarea de catre firme care sunt fara profit sau cu 2,3 angajati. Nu va luati dupa nume pompoase de meserii care in oras nu avem dezvoltare sau activitatii. Bravo Paul Dimo si este al doilea liceu care cauta o dezvoltare reala dupa Radu Negru .

  Raportează
 • postat de Sindicalist - Educaţia Joi, 13 Martie 2014 16:56 86.127.211.*** Link la comentariu
  0
  0

  Poftim mentalitate! Statul să pregatească forţă de muncă cu pregătire de specialitate iar firmele (private) să încaseze profit de pe urma forţei de muncă! Păi, măi, tăticule, statul îţi dă forţa de muncă cu pregătirea de cultură generală care să poată fi adaptată la nevoile tale iar pregătirea de specialitate să o faci/finanţezi tu. De aceea învăţământul este subfinanţat pantru că statul plăteşte iar alţii profită. Să nu-mi spui, Mariane că plăteşti taxe şi impozite pentru că alea sunt pentru mai multe obiective iar pentru pregătirea tehnologică aproape că nu există.

  Raportează
 • postat de Marian Joi, 13 Martie 2014 11:11 89.121.200.*** Link la comentariu
  0
  0

  Ne-am trezit i noi dupa 25 de ani ca absolventii liceelor/facutlatilor trebuie pregatiti din timp pentru piata muncii, dar pe bani privati, nu de la stat. Cei cu cap, care invata pleaca direct cand vad mizeria de aici si conditiile de munca.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.