Simulare la bacalaureat/ Patru licee din Galaţi cu niciun elev promovat la matematică

Simulare la bacalaureat/ Patru licee din Galaţi cu niciun elev promovat la matematică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La clasa a XI-a, patru unităţi de învăţământ au promovabilitate zero la această disciplină, iar la clasa a XII-a, trei sunt în aceeaşi situaţie * În alte şapte licee procentul de promovare nu trece de zece la sută


Matematica rămâne în continuare cuiul din talpa candidaţilor la bacalaureat, aşa cum se poate vedea şi din rezultatele recentei simulări a examenului de bacalaureat. Conform statisticilor ISJ, mai multe licee n-au avut nici măcar un elev care să fi promovat la această disciplină.

De exemplu, la Liceul din Tg. Bujor şi la cel din Iveşti, niciun elev de clasa a XI-a nu a reuşit să ia un amărât de cinci la simulare. Acelaşi lucru s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Sf. Ioan” (clasele de masă de la „Simion Mehedinţi”), dar şi la Liceul Tehnologic „S. Mehedinţi”, unde elevii au totuşi o scuză, fiind de la clase cu nevoi speciale. Tot promovabilitate zero au avut şi elevii de la clasa de matematică-informatică de la Colegiul Tehnic „Radu Negru”, aceştia fiind întrecuţi de colegii de la profil tehnologic care au promovat în proporţie de 11 la sută. 

Procente de speriat au obţinut şi elevii de la Liceul din Tudor Vladimirescu şi cei de la „Saligny”, unde numai doi la sută au reuşit să ia măcar 5,00. La Liceul din Cudalbi, promovabilitatea la clasa a XI-a a fost de 3 la sută, iar la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” – de 5 la sută.

Deşi la clasa a XI-a rezultatele au fost mai slabe decât la clasa a XII-a, elevii nefiind motivaţi să-şi acopere golurile din cunoştinţe, la CNVA s-au obţinut procente de promovare peste 93 la sută. Deci se poate.

Clasa a XII-a, ceva mai bine 

Tot la „Simion Mehedinţi” şi la „Sf. Ioan” s-a înregistrat promovabilitate zero şi la clasa a XII-a. Aici s-au făcut remarcaţi şi elevii de la Liceul din Bereşti, unde nimeni n-a luat note peste 5,00.

Promovabilitate slabă s-a înregistrat la clasa a XII-a şi la Liceul din Tg. Bujor: doar şapte la sută de la clasa de ştiinţe şi cinci la sută de la tehnologic au reuşit să treacă proba la matematică. La Liceul „Elena Caragiani” (fostul Industrial) din Tecuci promovarea a ajuns abia la cinci procente, iar la Iveşti – la nouă. Liceul de Marină, Colegiul „D. Moţoc” şi Liceul din Cudalbi au „marcat” o promovabilitate de 12 la sută. 

La polul opus se situează elevii de la „Cuza”, CNVA şi „C. Negri”, unde promovabilitatea a depăşit 90 la sută.

În 12 licee, 100 la sută la disciplina la alegere

La ultima probă, cea la o disciplină la alegere, elevii au demonstrat cât de mult se schimbă situaţia, atunci când materia studiată le este pe plac.

În opt unităţi de învăţământ – „C. Negri”, „Elena Doamna”, „Cuza”, CNVA, Liceul CFR, „Hogaş” - Tecuci, „Spiru Haret” – Tecuci, „Agricol” – Tecuci – toţi elevii au promovat proba la chimie. Aceeaşi performanţă a fost obţinută şi de elevii de la „Cuza”, „Hogaş” şi Liceul din Tg. Bujor, la proba de anatomie.

Totuşi, chiar şi când îţi place disciplina respectivă, trebuie totuşi să mai pui mâna pe carte. Niciunul dintre elevii de la Colegiul „Radu Negru” sau de la Liceul Tehnologic „Ov. Caledoniu” din Tecuci care au dat ultima probă la biologie n-a reuşit să ia notă de trecere.

Foto: arhivă Bogdan Codrescu

Citit 4235 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Martie 2014 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.