Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
6 comentarii

Preşcolarii şi elevii intră de astăzi în vacanţa de Paşte. Ei vor reveni la cursuri miercuri, 23 aprilie. Vineri, 20 iunie, va fi ultima zi de şcoală, iar vacanţa de vară a fost planificată între 21 iunie şi 14 septembrie. Anul şcolar 2014- 2015 va începe luni, 15 septembrie.

Citit 16882 ori Ultima modificare Duminică, 13 Aprilie 2014 11:13

6 comentarii

 • postat de WoLF Miercuri, 23 Aprilie 2014 18:30 92.80.65.*** Link la comentariu
  1
  1

  Stii fassss... unii din noi poate n-au putut ajunge la acea ultima zi de scoala, poate n-au avut cum. sau eventual poate sunt doar uituci ca mine, si au uitat daca incepe scoala miercuri sau joi. explica-mi si mie rolul comentariului tau. stirea asta poate sa reaminteasca persoanelor cand incepe scoala, sa nu stea acasa crezand ca incepe "maine".

  Raportează
 • postat de un elev epuizat Joi, 17 Aprilie 2014 18:29 89.33.219.*** Link la comentariu
  9
  17

  vreau vacanta 6 luni de doua ori pe an!

  Raportează
 • postat de un galatean Luni, 14 Aprilie 2014 17:26 5.13.195.*** Link la comentariu
  8
  5

  Angajaţii români fără facultate care câştigă peste 1.000 de euro lunar

  Sudorii, maistrii, constructorii, electricienii, mecanicii auto sau frigotehnistii, angajati care nu au studii superioare, pot castiga pe luna si peste 1.000 de euro net. La acestia se adauga agenti de vanzari sau specialisti IT care elaboreaza aplicatii web care si ei pot castiga comparabil cu un absolvent de automatica si calculatoare, cibernetica sau finante-banci. Un salariu de peste 1.000 de euro pentru un muncitor fara studii superioare reprezinta o suma consistenta in conditiile in care salariul mediu brut pe economie a fost anul trecut de circa 400 de euro.

  „Salariile angajaţilor români pot creşte oricât, atâta vreme cât angajatorii vor găsi în ţară factorii diferenţiatori faţă de competiţie, şi anume inovaţia şi calitatea. Degeaba sunt costuri scăzute în India şi în China, dacă nu găsesc acolo oamenii capabili să găsească acei diferenţiatori. Dar pentru a ţine investitorii în ţară şi pentru a avea salarii bune trebuie create produse finite pe plan local, care să implice de la activităţi de cercetare până la produsul final", spunea anterior Adrian Lupulescu, directorul general al producătorului de microprocesoare Freescale Semiconductor.

  Cel mai bine platiti angajati fara studii superioare sunt cei care au joburi foarte specializate, cum ar fi electricienii, constructorii de schele metalice, maistrii, frigotehnistii, sudorii sau mecanicii. Salarii de peste o mie de euro au, cel mai adesea, responsabili de roboţi industriali, maşini automatizate, din industria auto, şoferii de TIR care efectuează curse internaţionale, şefii de ateliere sau operatorii de maşini automatizate.

  România a rămas, în ultimii 15 ani, fără aproape un milion de salariaţi, astfel că în prezent în economie există mai puţin de 4,4 milioane de angajaţi la o populaţie activă (aptă de muncă) de 10 milioane de persoane. Plecarea masivă a populaţiei începând cu anul 2007, în special către state precum Italia sau Spania, dar şi perioada de criză în care s-au făcut câteva sute de mii de concedieri, în special din mediul privat, au fost cauzele scăderii efectivelor de angajaţi.

  Reinfiintati scolile profesionale si sa se puna accent pe scolile tehnice....romanii sunt muncitori...

  Raportează
 • postat de un galatean Duminică, 13 Aprilie 2014 23:26 5.13.140.*** Link la comentariu
  6
  5

  Harta salariilor. Unde suntem, unde ne-am dori să fim

  Uniunea Europeană se confruntă cu cea mai ridicată rată a șomajului de la crearea organismului european, statisticile publicate de Comisia Europeană în ianuarie determinând un număr de 26 de milioane de persoane fără loc de muncă. O hartă realizată în baza unui grafic Eurostat (2012) ne permite să facem o analiză comparativă a salariilor minime din statele europene, scrie dcnews.ro.

  Salarii minime pe economie mai mici decât românii (161 de euro pe lună) primesc doar bulgarii (138 de euro pe lună). La polul opus se află Luxemburg, unde salariul minim pe economie pe lună este de 1443 de euro pe lună.

  Raportează
 • postat de un galatean Duminică, 13 Aprilie 2014 23:25 5.13.140.*** Link la comentariu
  5
  1

  Luna mai vine cu vouchere care facilitează angajările. Cum va funcționa sistemul

  Peste 5.000 de tineri s-ar putea angaja cu ajutorul unui voucher, începând de luna viitoare, anunță antena3.ro. Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care firmele vor primi facilităţi fiscale pe baza tichetului pe care tinerii şomeri îl vor prezenta la angajare.

  Deocamdată nu se ştie clar ce beneficii vor avea companiile, însă forma finală a legii va fi prezentată în perioada următoare.

  Raportează
 • postat de fâssssss Duminică, 13 Aprilie 2014 18:10 5.13.224.*** Link la comentariu
  13
  13

  Daca nu spuneati aici stirea de 2 propozitii, nici nu eram informati ! Ne-au spus profesorii si invatatorii la scoala, la sedintele cu parintii, e afisat pe net, ce stire-i asta ?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.