Galaţiul, pe primul loc și la Olimpiada Națională de Chimie

Galaţiul, pe primul loc și la Olimpiada Națională de Chimie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Robert Râclea s-a calificat în lotul lărgit pentru faza internaţională


„Lotul judeţului Galaţi participant la Olimpiada Naţionala de Chimie ce a avut loc la Iaşi în perioada 7 - 12 aprilie a ocupat locul întâi pe ţară, în urma punctajelor obţinute de toţi elevii. Acesta este motivul pentru care Galaţiului i-a revenit onoarea de a organiza Olimpiada Naţională de Chimie în anul 2015. Ultima olimpiadă de chimie la care Galaţiul a fost gazdă, a fost în 2004”, ne-a anunţat bucuroasă profesoara de la CNVA, Ruxandra Şerban, cea care a fost însoţitoarea lotului.

Aceasta susţine că, deşi elevii gălăţeni au luat menţiuni, punctajele lor cumulate au fost cele mai mari din concurs.

La clasa a VIII-a, Rareş Crai şi Cosmin Andrei de la CNVA, clasa profesoarei Victorina Cristian şi Iulian Angheli de la Şcoala din Independenţa, profesor Iulian Corneci au primit câte o menţiune specială.

La clasa a IX-a, Dorian Muntean de la Colegiul „Spiru Haret” Tecuci (profesor Veronica Ungan) a câştigat o menţiune MEN, iar Ştefan Nedelcu de la CNVA (profesoară  Lidia Mînză) a primit tot o menţiune specială. La a X-a, Robert Râclea şi Paul Tărăbuţă, ambii de la CNVA, de la clasele profesoarei Lidia Mînză, au câştigat o menţiune MEN. Alexandra Ciurescu, elevă în clasa a XI-a la CNVA, pregătită de profesoara Ruxandra Şerban, a primit şi ea o menţiune specială.

Un alt motiv de mândrie pentru Galaţi este şi faptul că Robert Râclea, deşi este abia în clasa a X-a, s-a calificat pe poziţia a opta în lotul lărgit al elevilor din care, în urma barajelor extrem de dificile ce vor urma, se va constitui lotul ce va reprezenta România la Olimpiada Internaţională. „Reuşita lui Robert este cu atât mai mare, cu cât din lot mai fac parte încă 12 elevi de clasa a XI-a şi a XII-a, deja consacraţi şi cu participări la loturile de pregătire. Selecţia s-a făcut în urma unui baraj de cinci ore, cuprinzând subiecte de chimie anorganică, chimie organică, chimie analitică şi chimie fizică, cu un nivel de dificultate foarte ridicat”, ne mai spune profesoara Ruxandra Şerban.

explicaţie foto: O parte a lotului gălăţean, alături de profesoarele Ruxandra Şerban şi Lidia Mînză

Citit 8975 ori Ultima modificare Luni, 14 Aprilie 2014 21:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.