Aur la olimpiada de fizică pentru Galaţi

Aur la olimpiada de fizică pentru Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Alexandru Dumitriu de la Şcoala Nr. 29 a câştigat cea mai valoroasă medalie, iar Vlad Şoltuz de la CNVA s-a calificat în lotul lărgit pentru internaţională


Nouă distincţii au fost câştigate de lotul gălăţean la Olimpiada Naţională de Fizică ce s-a desfăşurat la Cluj.

Cel mai mic membru al lotului, Alexandru Dumitriu, deşi este abia în clasa a VI-a la Şcoala Nr. 29, a obţinut o menţiune din partea Ministerului Educaţiei şi o medalie de aur din partea Societăţii Română de Fizică (SRF). Profesoara care l-a pregătit este Cătălina Caragea, cea care a însoţit şi lotul gălăţenilor la Cluj.

Medalie de argint au obţinut Vlad Şoltuz, de la CNVA, clasa profesoarei Daniela Domnişoru, acesta fiind şi singurul gălăţean care s-a calificat în lotul lărgit pentru faza internaţională.  

Patru elevi au câştigat câte o medalie de bronz: Angel Ioniţă de la Şcoala Nr. 12 (profesoară Florica Radu), Ioana Buţu şi Mihaela Carp, ambele de la CNVA, de la clasele profesorului Vasile Ciuchină şi Robert Atanasiu (CNVA, profesor Onuţ Atanasiu).

Elevii Alexandru Halip (Şcoala nr. 5, profesoară Lucia Popa), Anca Preda şi Adrian Murariu (ambii de la CNVA, profesor Vasile Ciuchină) au primit câte o menţiune specială.

Citit 5079 ori Ultima modificare Luni, 14 Aprilie 2014 18:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.