Târgul meseriilor, la Galaţi şi Tecuci, săptămâna viitoare

Târgul meseriilor, la Galaţi şi Tecuci, săptămâna viitoare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La sfârşitul lui mai încep înscrierile la şcolile profesionale


Pe 16 mai, la Colegiul Tehnic de Alimentaţie şi Turism se va organiza Târgul meseriilor, un eveniment menit să popularizeze şcolile profesionale în rândul absolvenţilor de gimnaziu. O acţiune similară va avea loc în aceeaşi zi şi la Tecuci, la Liceul „Elena Caragiani” (fostul Grup Şcolar Industrial).

Începând de anul acesta învăţământul profesional trece de la doi la trei ani, cu păstrarea bursei de 200 de lei pe lună pentru cursanţi.

Admiterea la şcoala profesională se va face în trei etape. Prima etapă debutează pe 26 –27 mai când începe înscrierea elevilor. Pe 28 mai se vor afişa listele cu toţi candidaţii înscrişi şi graficul de desfăşurare a sesiunii de preselecţie şi a probelor suplimentare, acolo unde vor fi mai mulţi candidaţi pe loc. Pe 29-30 mai se va derula proba de preselecţie, iar pe 4 iunie se vor afişa rezultatele sesiunii de preselecţie la sediul unităţii de învăţământ. Acolo unde numărul celor reuşiţi la preselecţie este mai mare decât numărul locurilor disponibile, va urma o probă suplimentară de admitere, în urma căreia se va definitiva lista candidaţilor admişi în învăţământul profesional. Chiar dacă înscrierea la şcolile profesionale se va derula înainte de sfârşitul anului şcolar, elevii care n-au reuşit să promoveze vor fi eliminaţi de pe liste. Între 6 şi 16 iunie, elevii consideraţi respinşi se vor reînscrie şi vor susţine probe (acolo unde este cazul) la alte şcoli profesionale la care au rămas locuri. Pe 7 iulie vor afişa la sediul şcolilor care organizează învăţământ profesional lista locurilor rămase libere după etapa I.

Pe 27 iulie va începe înscrierea candidaţilor pentru cea de-a doua etapă, care se va termina pe 12 august. Etapa a III-a începe pe 25 august şi se încheie pe 8 septembrie.

Citit 2122 ori Ultima modificare Joi, 08 Mai 2014 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.