CATEDRA/ Liceul Teoretic „Dunărea” a intrat în UE

CATEDRA/ Liceul Teoretic „Dunărea” a intrat în UE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Începând cu anul şcolar 2013-2014, Liceul Teoretic „Dunărea” a demarat  o serie de proiecte cu şcoli din Uniunea Europeană.
Primul, intitulat „14 ani în Europa”, a constat într-un concurs de blogguri, la care au participat mai multe şcoli din Uniunea Europeană. Elevii au scris eseuri pe mai multe teme: obiceiuri şi tradiţii, legende româneşti, dar şi despre comemorarea centenarului Primului Război Mondial şi reconstrucţia Europei. Elevii claselor a IX-a D şi a IX-a F îndrumaţi de dirigintele Paula Chiroşcă şi Laura Mihail Bogatu au câştigat concursul alături de Şcoala „Marcelin Albert” din oraşul Narbonne din Franţa. Premiul oferit de organizatori a constat într-o excursie de patru zile la Bruxelles, în perioada 1- 4 iunie. 25 de elevi-bloggeri de la „Dunărea” au vizitat capitala Europei şi toate instituţiile de unde este condusă Uniunea.
Liceul nostru va fi partener, timp de trei ani, într-un alt proiect organizat de Het College din oraşul Weert. Reprezentanţii acestei instituţii au vizitat deja liceul nostru, în luna februarie a acestui an. Au fost plăcut impresionaţi, motiv pentru care am fost acceptaţi în proiect.
Câte un grup format din 25 de elevi vor merge pentru două săptămâni într-un schimb de experienţă în ţările partenere în proiect Olanda, Spania, Franţa, pentru a promova tradiţiile ţării noastre.
Aceştia sunt primii paşi făcuţi de noi către Europa, sperăm ca aceste proiecte să devină o obişnuinţă şi nu în ultimul rând îi aşteptăm pe tinerii europeni la noi acasă pentru că avem cu ce ne mândri.

Citit 3261 ori Ultima modificare Marți, 10 Iunie 2014 19:39

2 comentarii

 • postat de Viviana
  Joi, 12 Iunie 2014 20:26
  79.116.98.***
  Felicitari Doamnelor profesoare si elevilor pentru munca depusa in acest proiect! Cu siguranta sunt multi cei care apreciaza ceea ce ati facut!

  Cat despre tine "Dana", evident esti invidioasa si agramata. Ar trebui sa inveti sa scrii corect, sa postezi un astfel de comentariu arhi plin de greseli de tot felul este o mare rusine!!

  In concluzie, daca taceai, filozof ramaneai!
  3
  2
  Raportează
 • postat de dana
  Miercuri, 11 Iunie 2014 18:43
  5.13.138.***
  cum sa nu, nu mai incape nimeni de madam Bogatu, a incaput ea la Dunarea ca era barbata-su acolo, cum a ajuns si ala director e o alta problema
  se prezinta la examen la toate cursurile de formare , chira daca nu au fost o ora macar, de forma
  e valabil pentru amandoi ;i pentru ,,candidatii, la functia de inspector general
  3
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.