Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
4 comentarii

Deşi ar trebui să fie exemple pentru elevi, unele cadre didactice au încercat să fenteze examenele, dar n-au reuşit. Două profesoare, una de educaţie plastică şi alta de geografie, au fost prinse în timp ce foloseau fiţuici şi hands-free la examenul de titularizare, desfăşurat ieri la Liceul Tehnologic de Marină. Ambele au fost eliminate din concurs şi vor primi nota 1.00, pentru copiat.
Dintre cei 776 de candidaţi ale căror înscrieri au fost validate, 67 n-au mai venit deloc la proba scrisă, iar 68 s-au retras imediat ce au văzut subiectele. Prin urmare, în cursa pentru un post în învăţământ au rămas doar 639 de concurenţi. Cum sunt disponibile doar 151 de catedre, concurenţa este destul de mare - 4,2 pe loc.

"Poate se întâmplă o minune"

Cele mai multe posturi libere sunt la specializările învăţătoare - 42, educatoare - 25 şi matematică - 11. La polul opus se află cadrele didactice care predau limba română sau chimia, unde sunt doar două-trei locuri pentru titularizare. La istorie şi filozofie, candidaţii n-au nici măcar o catedră liberă Situaţia cea mai dramatică se întâlneşte însă la cei care predau mecanica, disciplină la care nu există niciun post, nici la suplinire, nici la titularizare. "Ne-am prezentat la concurs, poate se întâmplă o minune. Poate apare ceva la suplinire", ne-a spus o profesoară.

Subiecte grele şi volum mare de muncă

Spre deosebire de anul trecut, subiectele au fost destul de grele, iar volumul de muncă a fost mare la mai toate disciplinele. "A fost greu. Volumul de muncă a fost atât de mare, încât nu ne-a permis să gândim pe îndelete, pentru a face o sinteză cum trebuie", ne-a spus o profesoară de engleză. O alta, de religie, ne-a declarat supărată că, deoarece a avut prea mult de scris, nu a reuşit să se încadreze în timp, pentru a putea să rezolve şi ultimul subpunct.
Rezultatele se vor afişa pe 25 iulie, iar cei nemulţumiţi pot depune contestaţii pe 25 şi 26 iulie. Notele finale, după recorectarea tezelor, vor fi făcute publice pe 30 iulie.

Citit 3634 ori Ultima modificare Marți, 22 Iulie 2014 10:24

4 comentarii

 • postat de Chinezul sofist Joi, 24 Iulie 2014 13:14 86.127.215.*** Link la comentariu
  1
  1

  As propune unor ONG uri achizitionarea in fiecare judet a catorva zeci de aparate chinezesti de bruiat hands free-urile care sunt foarte ieftine...si in preajma examenelor nationale membrii lor sa le puna gratuit pe catedrele fiecarei clase de examen...Membrii acestor ONG uri ar putea fi chiar candidatii CORECTI la aceste examene.

  Raportează
 • postat de marketglory Marți, 22 Iulie 2014 22:05 92.84.85.*** Link la comentariu
  5
  1

  w w w.marketglory.com/strategygame/Parmalat
  (copiaza link-ul in browser fara spatii)

  http://www.marketglory.com/strategygame/Parmalat


  MarketGlory este un simulator economic, politic, social si militar in care aveti posibilitatea de a va converti moneda virtuala in bani reali.
  Fiecare jucator din comunitatea MarketGlory are posibilitatea sa: munceasca, infiinteze companii, candideze la guvern, recomande referali, sa dobandeasca grade militare si sa-si construiasca propria organizatie.
  Drumul catre povestea de succes in Market Glory este strategia personalizata a fiecarui jucator din comunitatea Market Glory. Aici nu exista limita de timp, unii vor atinge obiectele mai repede si altii mai tarziu. Important este sa fii prezent in Market Glory si sa iti dezvolti ceea ce iti da satisfactii in acest joc.
  Succesul este rezultatul unei activitati care are la baza actiune si perseverenta. In orice domeniu din viata cei care nu renunta cu siguranta reusesc si isi ating toate obiectivele. Astfel un succes in Market Glory iti asigura un venit substantial si in viata reala. Banii nu aduc fericirea, ci numarul lor.
  100 ron virtuali in joc sunt 1 euro. 1 euro real, care se poate scoate la un moment dat, cand ai ajuns la 20 euro. Fiecare om adus iti poate aduce zilnic intre 1 - 10 euro, daca ai rabdare si jucati amandoi.

  emal: stanciuadrian33@yahoo.com
  YM: stanciuadrian

  Raportează
 • postat de elena Marți, 22 Iulie 2014 09:17 5.13.223.*** Link la comentariu
  7
  17

  RUSINE celor doua,nu le putem numi profesoare!!!!!!!!!!!!Din cauza exceptiilor au ceilalti de suferit.RUSINE!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de liliana Marți, 22 Iulie 2014 08:03 5.13.139.*** Link la comentariu
  3
  32

  Organizarea concursului a fost execrabila!Rusine celor in cauza!Am fost intr-o sala de la ultimul etaj al cladirii si am fiert la propriu.La ferestre nu era macar o draperie care sa ne fereasca de soare.Mi-au fiert creierii, iar pana au venit cu subiectul, deja aratam toti (inclusiv suprveghetoarele) de parca iesisem de la dus.Ni se lipeau foile de concurs de brate.Bataie de joc!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.