Gălăţeni, vineri sunteţi invitaţi la NOAPTEA CERCETĂTORILOR!

Gălăţeni, vineri sunteţi invitaţi la NOAPTEA CERCETĂTORILOR!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rampa de lansare este instalată, motoarele sunt pregătite, călătoria începe! Cu mic cu mare sunteţi aşteptaţi astăzi, la ora 17,00 în Campusul Ştiinţei, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați (vis a vis de Catedrala Arhiepiscopală) pentru a participa la Noaptea Cercetătorilor. Organizatorii au pregătit concursuri, exerciţii cu roboţi şi drone, experimente pentru cei mici şi demonstraţii pentru adulţi. Au fost deja amenajate trei zone de interes. În zona Hands On aveţi ocazia să va întâlniţi cu Big Brother: dronele și utilizările lor, cu stăpânul fulgerelor: demonstrarea efectului Corona sau cu roboţi. Cei mici vor vedea cum se fac noduri și suturi utilizate în chirurgie, cum se produc experimentele cu substanțe fluorescente şi cum arată la microscop bacteriile, drojdiile și mucegaiurile implicate în obținerea alimentelor. După cum îi spune și numele, este zona în care participanții au voie să atingă exponatele, să contribuie la experimente, să interacționeze cu cercetătorii. În zona dedicată cercetării în Uniunea Europeană, participanții vor afla cele mai noi tendințe în cercetare la nivel european, își vor testa cunoștințele de cultură generală și vor putea participa la o tombolă europeană. Cadrele didactice din cadrul Universității „Dunărea de Jos” și cei de la Danubius au pregătit o serie de concursuri pentru pasionații de știință: Recunoaște aroma! - testarea aptitudinilor de degustător sau Ghicește scenariul! Iar Salonul Cercetătorilor Neconvenționali SCeNe, ajuns la a doua ediție, va fi prezent, în direct, de la București prin transmisie live. Toate acestea vor fi completate de ateliere de creaţie. Centrul Cultural Turc din Constanța este prezent cu o demonstraţie de pictură Ebru iar artiști de la Muzeul de Artă Vizuală din Galați vor improviza ateliere de pictură/sculptură. În paralel cu activitățile desfășurate la Universitatea „Dunărea de Jos”, Complexul Muzeal de Științele Naturii "RĂSVAN ANGHELUŢĂ" Galați îi așteaptă pe cei pasionați de științele spațiale la o călătorie în lumea stelelor, la Planetariu. Curioșii de toate vârstele pot verifica programul evenimentului pe http://www.noapteacercetatorilor.eu/galati sau www.facebook.com/NoapteaCercetatorilor.Noaptea Cercetătorilor este un eveniment finanțat de către Comisia Europeană, ce își propune să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. Prima ediţie a fost organizată în 2005 şi a atras 1,5 milioane de vizitatori, iar la cea din 2013 au participat 40.000 de curioşi numai  în România. Noaptea Cercetătorilor este organizată la Galați, sub egida Uniunii Europene și patronajul Ministerului Educației Naționale  de către echipa la nivel național #Researchers4Humanity - Asociația Invenio, Target Active Training, Centrul de Studii Complexe, Institutul Național de Cercetare în Sport  și organizatorul local Universitatea „Dunărea de Jos”.


 

Citit 1836 ori Ultima modificare Vineri, 26 Septembrie 2014 14:54

2 comentarii

 • postat de Încă un dezamăgit ...
  Duminică, 28 Septembrie 2014 10:19
  82.137.13.***
  Față de ediția de anul trecut, care s-a bucurat de prezența a sute de persoane interesate, acum pot spune că a fost un eșec total. Nu știu dacă numărul redus de participanți s-a datorat organizării deficitare sau unei colaborări defectuoase între organizatori, competitori şi promovare slabă în media locală. Păcat că cele câteva momente interesante nu au fost urmărite de un public mai numeros.
  0
  3
  Raportează
 • postat de dezamagit...
  Vineri, 26 Septembrie 2014 21:40
  5.13.172.***
  Dezamagitor 85%...am fost cu copii astazi acolo...la 19.30 am vazut aricolul din ziar iar la ora 20 am fost acolo...cei care trebuiau sa prezinte isi strangeau sculele...domnii de la Damen (sau ma rog poate cei sponsorizati de Damen) aveau alte treburi de facut la un laptop...am stat putin pe langa masa aceea cu piese lego si nu ne-am cam dat seama ce trebuia sa faca acea masinuta...in schimb copiilor le-a placut trusa de criminalistica a celor de la Politie, prezentarea facuta de doamna din amfiteatru si pictura turceasca...Chiar daca este deschis pana la ora 23 la ora 9 nu mai erau expozanti...pot spune ca am pierdut timpul degeaba...pacat...
  1
  11
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.