800 de LOCURI DE MUNCĂ finanţate de U.E. pentru ABSOLVENŢII gălăţeni din 2014

800 de LOCURI DE MUNCĂ finanţate de U.E. pentru ABSOLVENŢII gălăţeni din 2014
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cei care au terminat anul acesta facultatea sau liceul se pot angaja prin intermediul unui proiect ce  plăteşte firmelor cheltuielile de salarizare pentru joburi oferite tinerilor absolvenţi


Departamentul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism (DIMMMAT) a pus la punct un proiect prin care firmele care angajează absolvenţi vor primi, de la Uniunea Europeană, bani de salariu, dar şi impozitele şi taxele aferente, timp şase luni, sau un an. Astfel, pentru angajarea unui absolvent de liceu – care nu trebuie să aibă neapărat diplomă de bacalaureat – firma va primi 900 de lei net, plus contribuţiile angajatului şi ale angajatorului, iar pentru un absolvent de facultate – cu diplomă de licenţă sau fără - suma se ridică la 1.300 de lei, la care se adaugă contribuţiile celor doi, subvenţionate tot din bani europeni. George Constantin Brezoi, secretar de stat în cadrul DIMMMAT a semnat astăzi la Galaţi un protocol cu Iulian Bârsan, rectorul Universităţii “Dunărea de Jos“. Potrivit acestuia, instituţia de învăţământ superior va pune la dispoziţie o bază de date cu absolvenţii din această vară, dar şi cu studenţii de anul I. Proiectul se numeşte “Locuri de muncă subvenţionate pentru tineri absolvenţi promoţia 2014, în Bucureşti şi Regiunea Sud-Est“, iar iniţiatorii doresc să-l extindă în toată ţara. Pe regiune, vor fi create astfel 800 de locuri de muncă, iar la nivel naţional 6.400. “Vizăm pe minim 100 de microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii iar suma totală prevăzută este de 40 de milioane de Euro”, a explicat George Constantin Brezoi.

Protocol încheiat deja cu trei firme din Galaţi

“Galaţiul e primul oraş în care s-a făcut promovarea acestei iniţiative. Vom lua legătura cu fiecare absolvent, îl introducem în baza noastră de date şi îl prezentăm potenţialilor angajatori. Practic, patronii câştigă, prin acest proiect, un angajat plătit de noi. Singura condiţie este ca firma să-l păstreze un an de zile după încheierea proiectului”, a explicat Ion Valentin Voicu, consilierul secretarului de stat. Astăzi au fost semnate şi contractele cu trei societăţi comerciale din Galaţi care aduc astfel 35 de noi locuri de muncă pentru tinerii absolvenţi. THECON SRL va angaja, trei absolvenţi cu studii superioare, ADINA SRL va beneficia de 15 angajaţi, doi cu facultate şi 13 cu liceul terminat, iar MATION SRL va angaja, prin acest proiect, trei persoane în Constanța, în localitatea VrâncioaiaPentru a fi beneficiarii acestui proiect, absolvenţii trebuie să nu fi avut un loc de muncă după absolvirea facultăţii sau a liceului.

 

Citit 2064 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.