Un elev gălăţean, MEDALIAT cu argint la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului
Foto: Adrian Gabriel Murariu, la festivitatea de premiere de la Santander, alături de coechipierii români

Un elev gălăţean, MEDALIAT cu argint la Olimpiada Internaţională Ştiinţele Pământului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Adrian Gabriel Murariu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”, a obţinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţele Pământului, ce s-a desfăşurat în Spania, la Santander, în perioada 22-29 septembrie, la care au participat 81 elevi din 21 de ţări.

Olimpiada de Ştiinţele Pământului este un concurs destul de dificil, având în vedere că sunt testate cunoştinţele la patru materii de studiu - geografie, chimie, fizică şi biologie, deci performanţa este cu atât mai lăudabilă. Concursul nu se desfăşoară pe ani de studiu: toţi participanţii, indiferent de vârstă, primind aceleaşi subiecte şi cuprinde două probe: practică şi teoretică.

Alături de Murariu, au mai primit medalii de argint Alexandru Zancă (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti) şi George Costin Dobrin (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa), iar o medalie de bronz a intrat în posesia Dianei Andreea Catană, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

Citit 3271 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 19:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.