VOTEAZĂ PROFESIONIŞTII! Cine este cel mai important PROFESOR gălăţean din ultimul sfert de secol?

VOTEAZĂ PROFESIONIŞTII! Cine este cel mai important PROFESOR gălăţean din ultimul sfert de secol?
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Consecventă principiului că lucrurile de valoare se fac cu oameni de valoare, publicaţia „Viaţa liberă” vă propune un nou demers editorial, care încearcă să aducă în prim-plan oamenii care au marcat (în sens pozitiv) istoria Galaţiului în ultimii 25 de ani. De ce ultimii 25 de ani? Pentru că în decembrie 2014 se face exact un sfert de secol de la Revoluţia română, dar şi de la momentul când a ieşit primul exemplar din cotidianul „Viaţa liberă”.

Şapte jurii de specialitate

Pentru materializarea campaniei „Viaţa liberă – 25 de ani” am alcătuit şapte jurii (formate din jurnalişti şi specialişti) care vor nominaliza candidaţii pe şapte categorii distincte: profesori, medici, oameni de afaceri, politicieni, tineri, sportivi şi oameni de cultură. După nominalizarea candidaţilor la fiecare categorie, dumneavoastră, cititorii, veţi avea posibilitatea să votaţi electronic, pe site-ul nostru (www.viata-libera.ro), în vederea stabilirii ierarhiei finale. Va fi declarat câştigător, la fiecare secţiune, nominalizatul care va obţine cele mai multe voturi din partea publicului.

Cele şapte categorii vor intra în procedura votului câte una pe săptămână, începând cu săptămâna 3-9 noiembrie 2014 şi terminând cu săptămâna 15-21 decembrie 2014. În fiecare săptămână, votarea va începe luni, de la ora 0,00, şi va dura până miercuri la miezul nopţii. Ulterior, reporterii noştri vor documenta şi redacta o biografie a câştigătorului secţiunii, care va fi prezentată în aceeaşi zi cu lansarea votului pentru următoarea secţiune.

Începem cu profesorii

În ediţia de faţă, lansăm categoria „Cel mai important profesor gălăţean din ultimii 25 de ani”. Am ales această categorie profesională tocmai pentru a atrage atenţia că educaţia este cea mai importantă componentă a unei societăţi evoluate. Din mâna profesorilor ies viitorii muncitori, viitorii intelectuali, viitorii politicieni. Aşadar de ei, de dascăli, depinde viitorul nostru, al copiilor noştri, al ţării.

În concretizarea primei runde de vot, juriul format din trei jurnalişti şi doi specialişti în educaţie a nominalizat, prin vot secret 20 de candidaţi, dintre care primii 5 (în ordinea punctajului acordat de juriu) vor intra la proba votului cititorilor. În fapt, cititorii sunt cei care vor stabili ordinea finală şi, implicit, câştigătorul titlului neoficial de „Cel mai important profesor gălăţean din ultimii 25 de ani”.

Cei cinci profesori dintre care trebuie să alegeţi sunt:

1)      – Chiţa Popovici (profesor de matematică la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri – CNVA);

2)      – Iulian Corneci (profesor de chimie la Şcoala Independenţa);

3)      – Constantin Ursu (profesor de matematică la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri – CNVA);

4)      – Cătălin Fetecău (profesor doctor inginer, decanul Facultăţii de Inginerie de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi);

5)      – Nicoleta Ioniţă ((profesor de engleză la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri – CNVA).

Au mai obţinut nominalizări, dar nu au intrat în primii cinci ca punctaj, următorii profesori: Corneliu Goldu (CNVA), Rodica Ştefănică (CNCN), Traian Ilisan (Şcoala nr. 28), Dumitru Culcea (Facultatea de Drept), Doru Căstăian (Liceul de Artă), Matei Damian (Facultatea de Litere), Iolanda Chiriac (Şcoala nr. 13), Irina Susanu (Facultatea de Ştiinţe Economice), Florin Nini (Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport), Victor Cristea (Facultatea de Ingineria Alimentelor), Alexandru Păcuraru (Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport), Gabriela Bahrim (Facultatea de Ingineria Alimentelor), Gheorghe Vasilache (Şcoala Ţepu), Iurie Novac (CNVA) şi Ghiţă Nazare (CCD).

Vă puteţi exprima opţiunea, prin vot electronic până miercuri, 5 noiembrie 2014, la ora 24.00. Mult succes tuturor!

Citit 7478 ori Ultima modificare Duminică, 02 Noiembrie 2014 18:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.