PAGUBE LA ŞCOLILE unde se pune şarpantă

PAGUBE LA ŞCOLILE unde se pune şarpantă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Constructorii au promis că vor remedia stricăciunile produse de apele pluviale


După ce de circa o lună întreaga activitate a unităţilor în care se pune şarpantă este dată peste cap, au mai venit, săptămâna trecută, şi ploile, care i-au adus la disperare pe directori. Aceştia şi-au pus mâinile în cap, când au văzut că au fost afectaţi pereţii şi parchetul din clasele unde a pătruns ploaia.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) susţine că stricăciuni s-au produs în toate cele 14 şcoli unde se montează şarpante, dar cele mai afectate au fost două licee - Colegiul de Industrie Alimentară şi Turism "Dumitru Moţoc" şi Liceul Teoretic "Emil Racoviţă".

"Firmele au promis că vor suporta reparaţiile pe banii lor, iar la Liceul "Racoviţă" am fost anunţată că s-au şi remediat lucrurile. În celelalte unităţi nu sunt probleme mari, va fi probabil necesară văruirea claselor, dar acest lucru s-ar fi făcut oricum după instalarea şarpantelor. Am ţinut legătura cu Primăria şi cu constructorii, iar lucrurile merg bine. Firmele sunt interesate să respecte condiţiile contractuale pentru a-şi putea primi în final banii, aşa că au fost tot timpul cooperante", ne-a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache.

"Mi-a venit să plâng"

Directoarea de la Colegiul "Dumitru Moţoc", Corina Gavrilă, susţine că la această instituţie s-au udat şi pereţii, dar s-a stricat şi parchetul în clasele de la etajul al treilea. "Când am văzut că plouă în clase, mi-a venit să plâng. De-abia pusesem parchet. Era nou. Am dat imediat telefon la Primărie, a venit cineva, s-a vorbit cu constructorul şi s-a convenit ca, după terminarea şarpantei, să fie refăcute zugrăveala şi parchetul", declară directoarea.

Aceasta susţine că firma contractată s-a mişcat destul de bine, dar că tavanul clădirii a fost foarte dur şi a fost nevoie să fie spart cu picamerul, acesta fiind motivul pentru care au fost prinşi de ploi cu şarpanta pe jumătate neterminată.

Primarul a dat vina pe consilierii locali

Directorii cu care am mai reuşit să discutăm mai spun că era de aşteptat ca lucrările să fie afectate de capriciile vremii, atâta timp cât ele au fost începute foarte târziu, la o lună după debutul anului şcolar. Ei susţin că asemenea investiţii ar fi trebuit să se desfăşoare vara, când vremea este caldă şi elevii nu sunt nevoiţi să înveţe în trei schimburi.

La vremea când au început lucrările în cele 14 unităţi, primarul Marius Stan ne mărturisea că vina le aparţine consilierilor locali, care au tărăgănat în vară să aprobe bugetul, fapt ce a condus la întârzierea igienizărilor şi la derularea licitaţiilor pentru şarpante mult mai târziu decât ar fi trebuit.

Citeşte şi: ELEVII SĂRACI de la o şcoală gălăţeană, "ADOPTAŢI" de colegi din toată ţara

Citit 2341 ori Ultima modificare Marți, 25 Noiembrie 2014 19:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.