TINERII ŞI ORAŞUL/ Seminarii interactive la biblioteca CNCN-ului

TINERII ŞI ORAŞUL/ Seminarii interactive la biblioteca CNCN-ului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Asociaţia „Pro libris semper” a bibliotecii CNCN-ului a lansat o suită de seminarii interactive cu tema „Comunicare în spaţiul public”, având ca invitaţi profesionişti din mass-media interesaţi în a interacţiona cu tinerii. Activitatea a fost coordonată de prof. Elvira Alexandrescu, bibliotecara noastră şi preşedinta Asociaţiei „Pro libris semper”.

Primul seminar de acest fel a avut loc marţi, 10 martie 2015, şi a avut-o ca invitată pe Dana Vlad, realizator al emisiunii „Ora de cultură” de la Pro FM - Lider FM. În sala de festivităţi proaspăt renovată, stând direct pe trepte, au participat la eveniment peste 150 de elevi. S-au propus şi au fost abordate teme dintre cele mai diverse: pasiuni, religie, rasism, profesii, politică, societate, agresiunea în spaţiul public, tabloidele şi presa de scandal, responsabilitatea pe care trebuie să ţi-o asumi când ieşi în spaţiul public cu o ştire şi nu ai verificat-o din cel puţin trei surse credibile. Au fost luate în discuţie incidente majore cauzate de comunicarea deficitară din societatea românească şi din lume sau lipsa de respect pentru valorile altuia.

Ecouri printre elevi

"Colegul meu Claudiu Vlasie a avut curajul să vorbească în faţa tuturor despre un subiect foarte important, rasismul, şi îl admir pentru asta. Şi el, şi Alexandru Cruceanu, dar şi Irina Apetroaia au fost invitaţi de doamna Dana Vlad să participe la emisiunea domniei sale, la radio. Păcat că nu am fost şi eu. Sincer, aş fi vrut şi eu să particip, dar nu am avut destul curaj", a mărturist David Eduard.

"M-am bucurat că am putut aborda subiecte care ne frământă şi cred că o asemenea activitate ne-a ajutat să înţelegem că putem discuta probleme ale comunităţii ca nişte adulţi, că părerile noastre pot fi importante, şi am realizat maniera în care am putea să le comunicăm. Ne dorim mai multe astfel de activităţi, care să ne dea mai multă încredere în noi, să ne scoată din spaţiul strâmt al clasei şi caietului", ne-a spus şi Irina Lungu, una dintre elevele participante la seminar.

Nu vom deveni jurnalişti în noaptea aceasta, şi nu dintr-odată. Poate nici nu vom fi jurnalişti, însă această experienţă va face parte din lucrurile frumoase de care am avut parte la şcoală.


 

Citit 1826 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 22:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.