Sute de elevi gălăţeni escaladează propriul Everest
Foto: Foto Bogdan Codrescu

Sute de elevi gălăţeni escaladează propriul Everest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Campania "Care este Everestul tău?", organizată de Asociaţia Danube Media Center Galaţi, în colaborare cu Adventure Diplomacy şi Fundaţia Sportul Gălăţean, a ajuns la final în oraşul nostru. Alpinistul Tiberiu Pintilie, cel care le-a vorbit elevilor din mai multe licee despre experienţa sa ca lider al expediţiei româneşti de pe Everest din 2014, şi-a ţinut ultima prelegere în faţa tinerilor de la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" şi Liceul Teoretic "Emil Racoviţă".

"Am pornit această campanie pentru că doream să schimb ceva. Am vrut să îmi îndeplinesc un ideal, anume să duc şi să întorc în condiţii de siguranţă prima expediţie românească pe Everest, din 2003 încoace, iar de acolo am vrut să îi ajut şi pe alţii să îşi îndeplinească visurile", le-a spus Tibi Pintilie celor prezenţi în sala de sport a Colegiului Naţional "Mihail Kogălniceanu".

La eveniment au fost invitaţi şi foşti elevi ai celor două colegii, care le-au vorbit tinerilor despre drumul parcurs până pe propriul Everest. "Pot să vă spun că eu mi-am dorit toată viaţa să lucrez într-un observator astronomic şi am ajuns aici. Dar îmi setez idealuri măreţe în fiecare zi, pentru că fără ele nu aş mai avea motivaţie să merg mai departe. Nu vă opriţi când v-aţi atins un scop, ci tindeţi spre altele, mai măreţe", le-a spus elevilor muzeograful Ovidiu Tercu, fost absolvent al Liceului "Emil Racoviţă".

Campania "Care este Everestul tău?" a fost un real succes printre tinerii gălăţeni, iar discuţiile cu Tiberiu Pintilie şi cu ceilalţi ambasadori ai proiectului i-au făcut pe aceştia să realizeze că urmărirea unui vis nu ţine doar de dorinţă, ci şi de foarte multă muncă.


CITEŞTE ŞI: Lecţii de viaţă din lumea sportului: Tinerii Galaţiului, îndrumaţi spre Everestul personal (FOTO)

Citit 1219 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Aprilie 2015 23:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.