Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a organizat, în perioada 6 - 10 aprilie, Ziua Porţilor Deschise în cadrul “Săptămânii Altfel”. Activitatea s-a desfăşoarat în toate subunităţile I.S.U. Galaţi şi au fost vizitate subunităţile: Detaşamentul de Pompieri Galaţi, Secţia de Tecuci, Gărzile de Intervenţie Iveşti, Bereşti, Tg. Bujor şi Pechea.
”Cu acest prilej, peste 3.000 de şcolari şi preşcolari gălăţeni din peste 20 de instituţii de învăţământ au vizitat sediul pompierilor, unde au putut vedea tehnica şi echipamentele utilizate pentru diferite tipuri de intervenţie, câteva exerciţii demonstrative din programul de pregătire al pompierilor militari, primind şi informaţii despre misiunile pe care le desfăşurăm. Prin programul „Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi și-a propus să însoțească profesorii într-o săptămână de predare creativă, ajutându-i în lărgirea gamei instrumentelor interactive de predare, să le ofere acces la experimentarea unor metode și instrumente de completare utilă a ofertei școlii”, ne-a explicat maiorul Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt al ISU Galați.
Tot în această perioadă, personalul din cadrul Serviciului Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei al ISU Galaţi a prezentat teme pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă în şcolile care au solicitat introducerea acestei activităţi în program. ”Cadrele Inspecţiei de Prevenire, pompierii şi paramedicii, au prezentat elevilor măsurile pe care trebuie să le ia în caz de incendiu, în cazul în care găsesc muniţie neexplodată sau principalele măsuri de prim-ajutor pe care le pot întreprinde la şcoală sau acasă”, a adăugat Eugen Chiriță.
De asemenea, copii au primit pliante privind modul de comportare în momentul producerii unei situații de urgență, ajutând astfel în demersul cadrelor didactice de a le expune elevilor abordări variate și deschise, informații noi, pe care le pot integra cu ușurință în activitățile lor zilnice. ”Prin activitățile desfășurate de către personalul I.S.U. Galaţi, ne aşteptăm ca micii locuitori ai urbei să fie mai bine pregătiţi, pentru a nu fi luaţi prin surprindere de un eveniment neprevăzut. Și toate acestea deoarece, anual, 41 de copii sub șase ani cad pradă incendiilor, ca urmare a neglijenţei părinţilor, fără a avea posibilitatea să se salveze. Tocmai de aceea copiii trebuie să ştie cum să se comporte în cazul diverselor situaţii de urgenţă”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU.