PERFORMANŢĂ: Elevă din Galaţi, premiată la Shakespeare School Essay

PERFORMANŢĂ: Elevă din Galaţi, premiată la Shakespeare School Essay
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Camelia Mocanu (în foto, tânăra din partea stângă a rândului de sus) este elevă în clasa a XI-a, profilul matematică-informatică, la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri Galaţi. Tânăra de 17 ani a trimis un eseu pentru competiţia de anul acesta organizată de Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie.

Tematica concursului pentru 2015 a abordat o temă din domeniul ecologiei. La competiţie s-au înscris peste 3.000 de elevi din toată ţara. În ciuda acestei competiţii acerbe, eseul Cameliei Mocanu a fost remarcat şi premiat de către juriu. În consecinţă, eleva din Galaţi a fost răsplătită cu Premiul Juriului, la categoria 15 - 19 ani. Membrii comisiei de jurizarea au apreciat în eseul Cameliei Mocanu atât originalitatea ideilor, cât şi cunoştinţele de limba engleză.

Iată ce spune despre experienţă chiar concurenta: "Este pentru a doua oară când particip la această competiţie. Anul acesta m-a atras tema abordată. Nu ştiam foarte multe lucruri despre problematica ecologică şi mi-a plăcut că am fost nevoită să cercetez destul de mult înainte de a scrie eseul. După ce voi termina liceul, plănuiesc să plec în Marea Britanie, pentru a studia neuroştiinţele".

Aceasta a fost a şaptea ediţie a concursului Shakespeare School Essay Competition. Prilejuită de Ziua Mondială a Mediului, tema pentru acest an a fost: Think green, speak green, act green! Dintre cei peste 3.000 de participanţi, 29 de elevi din Bucureşti şi din alte 12 oraşe din ţară (printre care şi Galaţi - n.r.) au fost admişi direct în finala competiţiei.

Citit 2395 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2015 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.