EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Se ia uşor nota 5 la matematică

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015: Se ia uşor nota 5 la matematică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Subiectele au fost uşoare, dar au cuprins şi un subpunct mai greu, pentru departajare, spun profesorii de  matematică


Elevii de la Liceul de Artă "D. Cuclin" au ieşit ieri din examen fericiţi că subiectele au fost accesibile. "A fost mai uşor decât la simulare!", i-a spus o fată mamei sale. Scăpaţi de emoţiile examenelor, candidaţii plănuiau deja o ieşire la piscină, până vineri, când se vor afişa rezultatele.

Încă o pană de curent, la Matca

Inspectoarea generală Mioara Enache ne-a declarat că de la proba de matematică au mai lipsit opt elevi faţă de cei care s-au prezentat la română şi că alte probleme, în afară de faptul că la Matca a fost iar o pană de curent, nu s-au înregistrat. "Ca şi la prima probă, directoarea şcolii a constatat că la ora 7,00 nu era curent electric în şcoală. A sunat de nenumărate ori la Electrica, i s-a promis că se va remedia. La ora 8,00, însoţită de jandarmi a mers la şcoala învecinată, pentru a multiplica subiectele. Când s-a întors, venise şi curentul, dar deja avea foile pentru examen", povesteşte Mioara Enache.

"Mult prea uşoare, în opinia mea"

Şi cadrele didactice intervievate au susţinut că subiectele nu le-au ridicat prea mari probleme candidaţilor: "Subiecte accesibile, prea uşoare în opinia mea, comparabile cu cele de anul trecut. Se poate obţine nota 5 foarte uşor, însă pentru 10 există un subpunct care va face departajarea. Punctul c de la a doua problemă de geometrie, cel cu unghiul format de două plane, le-a dat cu siguranţă bătăi de cap unor elevi. Deci nu vor fi foarte multe note de 10", ne-a declarat profesoara de matematică de la Şcoala Nr. 26, Cristina Dediu.

Rezultatele iniţiale se vor afişa vineri, 26 iunie, până în ora 16,00, şi tot atunci, până la ora 20,00 se vor depune contestaţiile de către elevii nemulţumiţi. Notele finale vor fi făcute publice marţi, 30 iunie.

Citit 3019 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Iunie 2015 19:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.