DEFINITIVAT 2015: "Rezultatele - consecinţă a subfinanţării învăţământului"

DEFINITIVAT 2015: "Rezultatele - consecinţă a subfinanţării învăţământului"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

- Susţine liderul SIP, Lidia Antoniu


Doar 46,7 la sută dintre cadrele didactice înscrise la definitivat în judeţul Galaţi au promovat examenul, reuşind să obţină minim nota 8,00. "Procentul este foarte mic, chiar şi comparativ cu anul trecut, când au promovat 69,51 la sută dintre candidaţi", susţine preşedinta comisiei de Definitivat, inspectoarea general-adjunctă Mioara Enache.

Cea mai mare notă este obţinută de o profesoară de psihopedagogie specială - Carmen Rusu, care a luat 9,90, iar cea mai mică este cea a unui profesor de informatică - 3,60. Sunt doar opt note sub 5,00 în tot judeţul şi 21 de note între 7,00 şi 8,00, acolo unde se vor depune contestaţii, în speranţa promovării.

De asemenea, s-au obţinut 10 note peste 9,00 şi 63 între 8,00 şi 9,00, adică doar 73 de profesori promovaţi la definitivat 2015.

Din nefericire, anul acesta, şi numărul celor retraşi din examen este mai mare cu 50 la sută decât cel al profesorilor retraşi în 2014, deci procentul real de promovare ar fi mult mai mic.

"Rezultatele - consecinţă a subfinanţării învăţământului"

Liderul SIP, Lidia Antoniu, susţine la rândul ei că rezultatele nu sunt deloc îmbucurătoare. Aceasta mai susţine că notele sunt o consecinţă a subfinanţării sistemului de învăţământ din România şi a proastei salarizări: "Profesorii se confruntă cu greutăţile de zi cu zi şi nu mai sunt motivaţi să se perfecţioneze", crede Lidia Antoniu.

"Este posibil să se facă o nouă evaluare"

Preşedintele Sindicatului "Educaţia", Adrian Andrăşescu, susţine că Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a propus ministrului Câmpeanu să se facă o verificare a baremelor şi a subiectelor, pentru că au existat zeci de plângeri ale profesorilor, care susţineau că există neconcordanţe între acestea. "Este posibil să se facă o nouă evaluare", susţine optimist Andrăşescu.

Cine nu a depus contestaţie marţi, 14 iulie, mai poate depune şi în cursul zilei de astăzi, 15 iulie, la Şcoala Nr. 2, până la ora 15,00.

Citit 2886 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2015 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.