BACALAUREAT 2015/ Peste 1.400 de candidaţi gălăţeni înscrişi la a doua sesiune

BACALAUREAT 2015/ Peste 1.400 de candidaţi gălăţeni înscrişi la a doua sesiune
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

1.452 de absolvenţi de liceu din judeţul Galaţi s-au înscris la cea de-a doua sesiune de bacalaureat. Dintre aceştia, doar 467 vor susţine proba de competenţe de comunicare în limba română. La competenţele de comunicare într-o limbă modernă s-au înscris 477 de absolvenţi, iar la cele digitale, 469.

"Probele orale se susţin în liceele unde au absolvit candidaţii, cu excepţia celor unde există doar câte unul-doi elevi, care au fost repartizaţi la unităţile învecinate, pentru că nu avea rost să întrunim o comisie pentru un singur restanţier", a precizat inspectoarea general-adjunctă, Diamanta Bulai.

La proba scrisă la limba şi literatura română, care se va desfăşura pe 24 august, s-au înscris 858 de candidaţi, în timp ce la examenul la disciplina obligatorie a profilului sunt 901 (83 la istorie şi 818 la matematică). Disciplinele la alegere par să fi făcut cele mai multe "victime" în prima sesiune, întrucât în cea de-a doua s-au înscris 1.042 de absolvenţi de liceu. Cei mai mulţi sunt la biologie - 637 şi geografie - 254.

De la inspectoarea generală Mioara Enache am aflat că pentru probele scrise au fost stabilite patru centre în Galaţi, la Colegiul "Radu Negru", Colegiul "Traian Vuia", Colegiul Aurel Vlaicu" şi Liceul "Mircea Eliade", şi două la Tecuci - Colegiul de Agricultură şi Economie şi Colegiul Naţional "Spiru Haret".

Cea de-a doua sesiune din acest an a examenului de bacalaureat a început luni, 17 august, cu problele orale de limba română şi limba maternă, şi se va încheia pe 28 august, afişarea rezultatelor fiind anunţată pentru 31 august.

Citit 1266 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 17:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.