Mioara Enache, INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL, cu notă maximă

Mioara Enache, INSPECTOR ŞCOLAR GENERAL, cu notă maximă
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Mioara Enache a reuşit să obţină notă maximă la proba scrisă a concursului pentru postul de inspector şcolar general. Este pentru prima oară după mai bine de opt ani, când învăţământul gălăţean are un şef desemnat prin concurs.

Mioara Enache nu a putut participa la prima rundă a examenelor, deoarece i s-a respins dosarul în ultimul moment, pentru că nu avea tipul de adeverinţă medicală care trebuia. Ea a avut în a doua sesiune doi contracandidaţi: Doiniţa Popa - fosta directoare a Casei Corpului Didatic, care a promovat examenul, dar cu punctaj mai mic, şi fostul director al Şcolii Nr. 12 - Marian Prada, care nu a obţinut notă de trecere.

Inspectoarea generală Mioara Enache susţine că s-a pregătit cu seriozitate pentru examen şi spera că va obţine o notă mare. Deocamdată, ea ocupă în continuare funcţia tot cu delegaţie, deoarece nu a semnat niciun contract de management, lucru ce urmează să se întâmple de-acum încolo.

Încă un post de inspector general-adjunct

Au fost voci din Ministerul Educaţiei care au afirmat că posturile de inspectori generali-adjuncţi ar putea fi ocupate cu delegaţie de către profesorii care au dat concurs pentru postul de general şi au obţinut punctaj de trecere.

La Galaţi, există două posturi de inspector general-adjunct, întrucât, din luna iunie, judeţul nostru a mai primit unul, pe lângă cel ocupat cu delegaţie, până la 31 august, de Diamanta Bulai.

Rămâne de văzut ce variante va alege conducerea Ministerului Educaţiei după această dată, dacă va prelungi mandatul Diamantei Bulai şi o va numi pe Doiniţa Popa pe celălalt post sau va alege alte variante, cum ar fi organizarea unui nou concurs pentru adjuncţi.

Citit 7527 ori Ultima modificare Luni, 17 August 2015 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.