BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua: Subiecte foarte uşoare la română

BACALAUREAT 2015, sesiunea a doua: Subiecte foarte uşoare la română
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Un candidat a fost eliminat, pentru că a încercat să copieze cu fiţuici


Peste 100 de candidaţi înscrişi la proba scrisă la limba şi literatura română din cardul bacalaureatului au lipsit ieri de la susţinerea examenului, ne-a informat inspectoarea generală Mioara Enache. Prin urmare, dintre cei 863 de candidaţi înscrişi au susţinut proba doar 729.

Un elev care dădea examen la centru de la Colegiul Tehnic "Traian Vuia" a fost eliminat, fiind surprins de comisie când încerca să copieze după nişte fiţuici.

"Nuvela este un subiect generos"

Cei care s-au prezentat la examen s-au bucurat întrucât au fost "iertaţi" şi nu li s-a dat poezie la subiectul al III-lea, nici în această sesiune.

Profesorii de limba română susţin, la rândul lor, că un subiect mai uşor decât nuvela nu se putea da la limba şi literatura română. "Nuvela este un subiect generos, pentru că se face încă din clasele mici de gimnaziu, iar ei sunt obişnuiţi cu acest gen. Oricum, candidaţii din ziua de astăzi sunt fericiţi dacă nu li se dă poezie la punctul al treilea. În plus, nuvela este mult mai uşoară decât romanul, pentru că, am observat din participările în comisiile la examenul oral, că inclusiv elevii de la liceele tehnologice citesc nuvele, pentru că sunt mai scurte, deci mai uşor de citit decât un roman. Alţii au văzut măcar ecranizările după unele nuvele şi cunosc subiectul, pot scrie cele 600 de cuvinte necesare ca subiectul să le fie luat în considerare. Petru redactarea eseului argumentativ sunt o mulţime de modele rezolvate în cărţile de teste pentru bacalaureat, deci nu cred să le fi ridicat probleme, dacă şi-au dat măcar puţin interesul să le fi citit. Sigur va creşte procentul de promovare în această sesiune. Chiar au primit subiecte mai uşoare decât în prima sesiune", ne-a declarat profesoara Valentina Braşoveanu, de la Colegiul Naţional "C. Negri".

De aceeaşi părere s-a arătat şi profesoara Nicuţa Blaga Ardeleanu, de la Colegiul "Elena Doamna": "Sunt lucruri pe care orice profesor le-a parcurs la clasă cu elevii. Nu vor fi probleme pentru cei care au luat în serios evaluarea, mai ales că subiectele sunt ceva mai uşoare decât cele din vară".

Mâine, 26 august, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, la matematică sau la istorie, probă la care s-au înscris în jur de 900 de candidaţi.

IATĂ TOPUL LICEELOR din Galaţi, după rezultatele la Bacalaureat 2015, prima sesiune.

REZULTATE BACALAUREAT 2015 GALAŢI - CLICK AICI.

Citit 1717 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2015 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.