Aproape 400 de locuri disponibile la admiterea de toamnă la Universitatea "Dunărea de Jos"

Aproape 400 de locuri disponibile la admiterea de toamnă la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cum mai mulţi studenţi şi-au retras dosarele şi după încheierea admiterii din vară, Universitatea "Dunărea de Jos" pune la bătaie în sesiunea de admitere din toamnă nu mai puţin de 394 de locuri.

Cele mai multe sunt la Facultatea de Inginerie, unde sunt 145 de locuri doar la buget. Urmează Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, cu 88 de locuri bugetate. Prorectorul Adrian Lungu a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că două dintre specializările acestei facultăţi - Biotehnologii şi Mediu - nu vor mai şcolariza studenţi anul acesta. Prorectorul susţine că în cadrul acestei facultăţi se va face o analiză pentru a vedea care sunt motivele pentru care studenţi din Brăila aleg să se înscrie la Braşov: "Cred că dincolo de faptul că industria alimentară e la pământ în Galaţi, mai există şi alte motive pentru care studenţii aleg să meargă în altă parte. Ar putea fi vorba de o exigenţă exagerată şi fisuri în politicile facultăţii. Vom analiza şi vom lua măsuri", a mai spus prorectorul.

altă facultate care nu mai şcolarizează anul acesta la două specializări este Istoria, Filosofia şi Teologia, unde nu se mai înscriu studenţi la Filosofie şi la Teologie ortodoxă didactică. La sesiunea din toamnă instituţia scoate la admitere 42 de locuri. Şi la Facultatea de Litere sunt libere 32 de locuri la buget, dintre care 20 sunt la franceză-engleză. La Agronomie Brăila sunt 59 de locuri la buget.

de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică are disponibile la buget numai trei locuri. Candidaţii pot opta aici şi pentru cele 110 locuri cu taxă. La Educaţie Fizică şi Spor a rămas un singur loc la buget, iar la taxă sunti 42. La Ştiinţe şi Mediu sunt disponibile doar şapte locuri la buget, specializarea Chimie, şi 35 la taxă.

Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor sunt libere doar opt locuri la buget şi 217 la taxă, iar la Ştiinţe Juridice n-au rămas decât locuri cu taxă - 31. Facultatea de Arte are disponibile şase locuri bugetate şi 67 la taxă.

Înscrierile se fac între 7 şi 10 septembrie, iar probele între 11 şi 13 septembrie. Ultimele rezultate se afişează pe 18 septembrie.

Citit 3958 ori Ultima modificare Joi, 03 Septembrie 2015 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.