ADMITEREA LA UNIVERSITATE 2015, etapa a doua: Aproximativ 500 de candidaţi la „Dunărea de Jos”

ADMITEREA LA UNIVERSITATE 2015, etapa a doua: Aproximativ 500 de candidaţi la „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Dacă, la sesiunea de admitere din vară, candidaţii facultăţilor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” stăteau la cozi obositoare, în sesiunea din toamnă lucrurile stau altfel. Admiterea din toamnă, care a început pe 7 septembrie, decurge lejer, fără a da prea multe bătăi de cap comisiei de admitere şi absolvenţilor de liceu.

„Am luat BAC-ul în toamnă, acum vreau să fiu student”

Am fost curioşi să vedem cine sunt "beneficiarii" admiterii de toamnă. „Nu promovasem examenul de bacalaureat la una dintre discipline, aşa am ajuns să dau admitere acum. În sesiunea repetată a examenului am fost mai atentă şi m-am descurcat. Sper că voi fi admisă, chiar şi la taxă”, ne-a povestit Oana, candidată la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor.

Printre puţinii candidaţi care mai mişună pe holurile facultăţilor se numără şi tineri care au fost admişi la buget, însă nu la facultatea pe care îşi doresc să o urmeze, motiv pentru care îşi încearcă norocul în a doua sesiune de admitere.

„Într-adevăr, majoritatea candidaţilor sunt cu BAC-ul luat în toamnă, dar nu toţi. Au fost absolvenţi de liceu care au luat BAC-ul în vară, dar au intrat unde nu le convenea. Ca să nu facă ce nu le place, au luat-o de la capăt cu admiterea”, ne-a explicat Steluţa Stan, preşedintele comisiei de admitere de la Facultate de Litere.

Situaţia înscrierilor în penultima zi

Pe cele 394 de locuri la buget pentru sesiunea de toamnă, s-au depus aproximativ 450 de dosare. La unele Facultăţi, cum ar fi Arhitectura Navală, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Economia şi Administrarea Afacerilor, Facultatea de Automatică, Calculatoare, Inginerie Electrică şi Electronică sunt şi peste 10 candidaţi pe un loc. Situaţia, însă, este diferită la Facultatea de Ingineria Mediului, spre exemplu. Aici au fost înscrişi mai puţin de 20 de candidaţi, pe cele 35 de locuri. La Facultatea de Istorie, Filozofie şi Teologie, care a pus la dispoziţia candidaţilor 42 de locuri, mai bine de un sfert au rămas încă libere. La Ingineria Materialelor, unde sunt 39 de locuri, dar şi la Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, care are 88 de locuri disponibile s-au depus dosare pentru mai puţin de jumătate din numărul locurilor bugetate.

Citit 1388 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2015 16:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.