ÎNCEPUTUL ŞCOLII vine cu un CONTROL al DSP Galaţi

ÎNCEPUTUL ŞCOLII vine cu un CONTROL al DSP Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, alături de angajaţii din reţeaua de medicină şcolară vor merge în unităţile şcolare din judeţul Galaţi, în prima săptămână din noul an şcolar, pentru a controla starea de sănătate a elevilor. Asistenţii medicali au în vedere în special bolile contagioase, afecţiuni transmisibile cu uşurinţă de la un copil la altul, mai ales în spaţii închise, cum sunt sălile de curs. Astfel de controale au loc de mai multe ori, pe parcursul anului şcolar, după fiecare vacanţă.

Peste 100 de elevi cu păduchi

În cadrul ultimul triaj epidemiologic, desfăşurat la sfârşitul lunii aprilie, au ieşit la iveală numeroase probleme de sănătate, în rândul elevilor. În total, atunci au fost găsiţi 195 de elevi cu boli infecţioase. Dintre aceştia, 21 aveau angine (inflamaţie a faringelui şi a amigdalelor care îngreunează înghiţirea şi respiraţia - n.r.), 45 alte boli infecţioase, doi aveau scabie (râie - n.r.), trei micoze (boală infecţioasă dată de o ciupercă parazită - n.r.) şi 124 aveau pediculoze (păduchi - n.r.). În astfel de situaţii elevii bolnavi sunt trimişi la medic, ei putându-se reîntoarce la şcoală doar cu o dovadă medicală care să ateste că problema de sănătate a fost rezolvată.

La respectivul triaj au fost controlaţi 54.009 elevi, din 233 de unităţi de învăţâmânt gălăţene. Dintre ei, au fost examinaţi 42.999 de elevi din mediul urban şi 6.677 din mediul rural. Numărul mai mic de elevi examinaţi din mediul rural se explică prin faptul că în satele gălăţene nu există o reţea de medicină şcolară, consultaţiile fiind făcute de medicii de familie din respectivele localităţi.

Citit 2128 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 02:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.