ÎNCEP înscrierile pentru DEFINITIVAT. Modificări în metodologie

ÎNCEP înscrierile pentru DEFINITIVAT. Modificări în metodologie
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În Monitorul Oficial a fost publicat calendarul examenului de Definitivat din anul 2016. Candidaţii se pot înscrie în concurs şi transmite dosarele la inspectoratul şcolar, până pe data de 20 noiembrie 2015. Cel târziu pe data de 18 decembrie 2015, candidaţii vor fi înştiinţaţi dacă dosarul de înscriere le-a fost admis sau respins.

Data-limită pentru inspecţiile la clasă este 17 iunie 2016, urmând ca pe 4 august, candidaţii să susţină proba scrisă. Potrivit calendarului, rezultatele finale vor fi afişate pe 18 august 2016.

Conform unei modificări a metodologiei organizării examenului, şi absolvenţii universităţilor neacreditate pot susţine examenul de definitivare din anul 2016. Pe lângă asta, documentul stabileşte că procedura de modificare a notelor la contestaţii va fi mai dificilă. Dacă diferenţa dintre nota finală acordată de comisia de soluţionare a contestaţiilor şi nota finală de la evaluarea iniţială este mai mare de 0,5 puncte, dar mai mică sau egală cu un punct, rămâne definitivă nota obţinută în urma contestaţiei. Totuşi, dacă diferenţa este mai mare de un punct, lucrarea este corectată de o a treia comisie formată din evaluatorii de la primele două comisii, iar rezultatul acestei ultime corectări este definitiv şi reprezintă nota finală acordată de comisia de soluţionare a contestaţiilor.

Citit 1834 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2015 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.