S-a ÎNFIINŢAT un centru de cercetări experimentale, la UDJG

S-a ÎNFIINŢAT un centru de cercetări experimentale, la UDJG
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Proiectul "Centrul Român pentru Modelarea Sistemelor Recirculante de Acvacultură", desfăşurat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, a ajuns la final. Obiectivul pe care realizatorii proiectului l-au îndeplinit a fost acela de a aduce la cel mai înalt nivel european dotarea şi activitatea de cercetare-dezvoltare din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (UDJG), prin crearea unui centru de cercetări experimentale multidisciplinare.

Noul centru include două staţii experimentale, şase laboratoare modernizate şi şapte laboratoare nou create. Centrul va permite testarea complexă a unor soluţii inovatoare, tehnice şi tehnologice, în scopul elaborării unor metode şi soluţii, atât constructive, cât şi tehnologice, care vor sta la baza creşterii competitivităţii sectorului de acvacultură din punct de vedere ştiinţific şi socio-economic.

Centrul Român de Modelare a Sistemelor de Acvacultură este destinat încurajării consumului de peşte la nivel naţional. Potrivit obiectivelor iniţiale ale proiectului, la Galaţi urma să se mai construiască o staţie pilot de acvacultură şi să se realizeze o adevărată platformă de cercetare. Proiectul este cel mai mare câştigat vreodată de universitate în domeniul cercetării ştiinţifice, valoarea totală a acestuia fiind de 22.016.435,60 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 18.000.000 lei.

Citit 1415 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Decembrie 2015 15:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.