Studenţii, ajutaţi să-şi dezvolte o AFACERE

Studenţii, ajutaţi să-şi dezvolte o AFACERE
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Studenţii francofoni de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, interesaţi să-şi dezvolte propria afacere, îşi pot depune candidatura pentru un Atelier de "antreprenoriat" până pe data de 28 februarie. Acesta a fost lansat de Ambasada Canadei din România, în parteneriat cu Biroul Europei Centrale şi Orientale al Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF).

Cheltuieli suportate în totalitate de AUF

Potrivit organizatorilor, criteriile de selecţie a participanţilor sunt curiozitatea, energia, iniţiativa şi buna cunoaştere a limbii franceze, aceasta fiind limba de comunicare. Sunt eligibili studenţii francofoni înscrişi la o universitate membră a AUF în România, Bulgaria şi Republica Moldova, din domeniile tehnice, medicină, farmacie, ştiinţe agricole, ştiinţe economice, artă şi arhitectură, precum şi ştiinţe umaniste (litere, filozofie, psihologie, etc.). În urma selecţiei candidaţilor, vor fi constituite trei echipe de câte şase studenţi. Se vor aprecia implicările studenţilor în proiecte comunitare, de voluntariat, dar şi alte experienţe extraşcolare. Atelierul va avea loc la Bucureşti în decursul unei perioade de trei zile (17 - 19 martie) şi va fi coordonat de trei mentori francofoni, care-i vor orienta pe participanţi în scopul realizării proiectului de afaceri. Toate cheltuielile vor fi suportate de AUF: transport cu trenul/autobuzul, cazare, masă, asigurare medicală pentru studenţii din alte ţări.

Unde se depun candidaturile

Candidaturile se depun on-line, conform instrucţiunilor disponibile la adresa www.auf.org. Dosarul trebuie să conţină: formularul on-line www.formulaires.auf.org, adeverinţa prin care se atestă apartenenţa la una din universităţile membre, CV actualizat, scrisoare de motivaţie. Toate documentele se completează în limba franceză. Formularul tipizat pentru adeverinţă se solicită de la Biroul de Relaţii Internaţionale şi Promovarea Instituţională şi se completează de către secretarul facultăţii la care este înscris studentul.

Studenţii de la Universitatea „Dunărea de Jos” pot beneficia de consiliere şi suport academic la Centrul de Reuşită Universitară, str. Domnească 111, sala AS 102, pe baza unei programări prealabile la Biroul de Relaţii Internaţionale şi Promovare Instituţională.

Citit 1339 ori Ultima modificare Marți, 26 Ianuarie 2016 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.