”BUNUL SAMARITEAN” deschide porţi pentru EDUCAȚIA copiilor

”BUNUL SAMARITEAN” deschide porţi pentru EDUCAȚIA copiilor
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Abandonul şcolar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă sistemul educaţional din România. În condiţiile în care un sfert dintre copiii români abandonează prematur şcoala, consecinţele precum şomajul, sărăcia şi excluziunea socială nu vor putea fi evitate.

Pentru a sprijini copiii defavorizaţi să meargă la şcoală, Fundaţia „Bunul Samaritean” din comuna Nicoreşti desfăşoară campania „Nu abandonului şcolar!”. Proiectul finanţat de Fundaţia "Vodafone" are deja rezultate admirabile. În prezent, peste 30 de copii din comunele Nicoreşti, Poiana şi Buciumeni sunt încurajaţi să-şi continue studiile.

"În cadrul proiectului, 18 elevi din clasa a VIII-a sunt pregătiţi de profesori pentru examenul de capacitate şi beneficiază de consiliere psihologică. Pentru a-şi continua studiile, nouă copii sunt finanţaţi. Totodată, un băiat dintr-o familie fără posibilităţi financiare şi-a dorit foarte multe să studieze la Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” din Galaţi şi noi îl sponsorizăm cu o bursă, iar o tânără din comunitatea noastră beneficiază de o sponsorizare pentru a-şi finaliza studiile superioare. Proiectul va fi finanţat până în mai 2016, însă noi ne propunem să-l extindem, pentru că toţi copiii au nevoie de educaţie”, a precizat Ionel Melinte, vicepreşedintele Fundaţiei "Bunul Samaritean”.

Pentru copiii proveniţi din familiile defavorizate, iniţiativa fundaţiei reprezintă sigura poartă deschisă către educaţie. Profund recunoscători celor care îi susţin, tinerii menţionează că singura lor prioritate va fi, în mod cert, şcoala.

Citit 1460 ori Ultima modificare Vineri, 05 Februarie 2016 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.