Regulile de înscriere la ORA DE RELIGIE s-ar putea schimba

Regulile de înscriere la ORA DE RELIGIE s-ar putea schimba
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Potrivit unui proiect de lege, elevii care au împlinit vârsta de 14 ani ar putea decide siguri dacă vor să se înscrie la ora de religie. Iniţiativa legislativă a fost depusă la Camera Deputaţilor şi se află în consultare publică. În proiectul de lege propus de deputatul Remus Cernea se arată că "înscrierea elevului pentru a frecventa orele de religie se face prin cerere scrisă a elevului care a împlinit 14 ani, respectiv, a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul care nu a împlinit acea vârstă. Schimbarea acestei opţiuni se face tot prin cerere scrisă a elevului care a împlinit 14 ani, respectiv, a părintelui sau a tutorelui legal instituit pentru elevul care nu a împlinit acea vârstă".

Iniţiativa legislativă vine să pună în acord Legea educaţiei cu prevederile Codului Civil, unde este prevăzut că elevii care au împlinit vârsta de 14 ani au dreptul să-şi aleagă necondiţionaţi confesiunea religioasă. Conform Legii educaţiei în vigoare, doar elevii majori au dreptul la libera opţiune, iar pentru elevii minori, alegerea este asigurată de către părinţi.

Citit 1870 ori Ultima modificare Duminică, 07 Februarie 2016 15:17

3 comentarii

 • postat de Dorim progres civilizatie si cultura si nu indoctrinarea pruncilor.
  Miercuri, 10 Februarie 2016 20:36
  5.13.151.***
  Ev mediu si paraziti sociali,adica spalatorii de creiere. Asta doreste BOR sa faca din cea mai ramas din Romania. Scolile confesionale vor lua locul progresului,tara va fi invadata de parohii patronate de miliardari in sutana. In curand vom avea biserici si capele BOR,la orice intersectie,in sensuri giratorii,in parcuri si locuri de joaca,in toate spitalele,in toate curtile scolilor si universitatilor,in scari de bloc si pe acoperisul blocurilor. In scoli,indeobste in scolile din mediu rural si scoli speciale,copiii sunt spalati pe creiere de catre omenii sutanelor, in cel mai sigur si eficient mod. In orice clasa gasim poze cu Boca,calendare si icoane,pe holuri in cancelarie si cantine. Abuz craspe care iSJ-ul nu vede,doar nu o se puna rau cu noua stapanire a Romaniei,BOR cea multi miliardara.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Jana Andreescu
  Miercuri, 10 Februarie 2016 07:34
  5.13.168.***
  Incredibil ce fel arata saracii copii! Sper ca nu e din Galati imaginea asta...
  1
  3
  Raportează
 • postat de JR
  Luni, 08 Februarie 2016 19:06
  5.13.201.***
  Corect!
  P.S. - Imaginea din articol este mai mult decat elocventa pentru viitorul tarii! In 2015 s-a adunat un sobor de preoti ca sa se rooage pentru ploaie (!!!??!!), in loc sa se adune toti localnicii - inclusiv preotii - si sa faca sau sa refaca un sistem de irigatii...
  1
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.