INSTRUIRE ÎN ȘCOLI/ Picii de clasa I, învăţaţi să CIRCULE CORECT

INSTRUIRE ÎN ȘCOLI/ Picii de clasa I, învăţaţi să CIRCULE CORECT
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Copiii din 46 de clase I din judeţul Galaţi sunt în plin proces de instruire în aceste zile, şcolile din care provin, 25 la număr, participând la un program naţional de educare, ce urmăreşte însuşirea informaţiilor privind siguranţa personală a celor mici. Astfel, copiii au şansa să înveţe direct de la poliţişti, cu ajutorul materialelor video adaptate vârstei lor, cum să se comporte atunci când merg pe stradă, cum să traverseze, care este conduita corectă a unui pieton şi cum să se ferească de la a deveni victime ale infractorilor atunci când se află în locuri publice.

„Poliţiştii rutieri şi de prevenire au participat deja la activităţi de informare ale micuţilor de la Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei”, Colegiul Naţional „Al. I Cuza” şi Şcoala Gimnazială Nr. 29, urmând ca, în săptămânile viitoare, să se întâlnească şi cu elevi şi părinţi de la alte unităţi şcolare înscrise în program”, subliniază cms. şef Cristina Tatulici, din cadrul IPJ Galaţi.

Pe lângă lecţiile teoretice, elevii care au primit deja vizita poliţiştilor de la Circulaţie şi de la Prevenire au avut posibilitatea de a face cunoştinţă şi cu maşinile din dotarea Serviciului Rutier.

Activităţile în cadrul acestui program vor continua, în judeţul Galaţi, până în luna mai. „Şcoala Siguranţei Tedi este un program iniţiat şi organizat de către Tymbark Maspex România, prin brandul Tedi, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română.

Citit 1432 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Martie 2016 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.