Organizaţia ”ARTE”, sprijin pentru copiii de la ”D. Cuclin”

Organizaţia ”ARTE”, sprijin pentru copiii de la ”D. Cuclin”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Suportul financiar joacă un rol important în drumul copiilor către succes, însă nu toţi părinţii dispun de resursele necesare. Acesta este motivul pentru care a fost înfiinţată, în anul 2013,  Asociaţia pentru Realizarea Tinerilor prin Educaţie - ARTE. Fondatoarea acesteia este mama unor copii talentaţi, care a constatat că instituţiile de învăţământ cu profil vocaţional nu dispun de suficiente resurse materiale, astfel încât să suporte cheltuielile copiilor la diferite concursuri.

"Şcolile întâmpină mari greutăţi"

Cristina-Liliana Iordache, alături de alţi părinţi, a observat prin câte dificultăţi trec copiii şi tinerii pe parcursul desfăşurării actului educativ-vocaţional şi a remarcat că mulţi dintre aceştia îşi încheie activitate din cauza neajunsurilor. "Pentru a participa la un concurs în afara oraşului, copilul are nevoie de transport, cazare, masă sau de anumite obiecte necesare activităţii lui.

Asociaţia noastră îşi propune să sprijine proiectele iniţiate pentru copii şi tineri, în măsura competenţelor şi a bugetului. Achiziţionăm costume, echipamente şi materiale necesare, asigurăm transport şi cazare, organizăm tabere de creaţie. Principalele proiecte ale asociaţiei sunt cele desfăşurate în parteneriat cu Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”.

Orice instituţie de învăţământ obţine rezultate mai bune dacă are un sprijin material. Fără acest sprijin, rezultatele s-ar obţine doar la olimpiade, pentru că şcolile întâmpină mari greutăţi din punct de vedere financiar", ne-a explicat preşedintele asociaţiei.

Donaţii şi acţiuni caritabile

Asociaţia obţine fonduri cu ajutorul formularelor de doi la sută sau de la sponsori. „Până acum, am susţinut zeci de proiecte ale liceului. Prin intermediul festivalului „Formei şi al culorilor”, spre exemplu, am colectat câţiva bănuţi şi am reparat o sală de clasă, care acum este  adecvată pentru desfăşurarea activităţii micilor artişti. Anul trecut, ARTE a participat la un semimaraton, de unde fondurile strânse au fost folosite la înfiinţarea bibliotecii ARTistice. Visul meu este să facem proiecte cu finanţare naţională şi europeană. Pentru asta, avem nevoie de o echipă puternică, care nu se formează peste noapte. Acum lucrăm la proiecte mici, care ne pregătesc pentru proiecte mari. Am înţeles că numai prin educaţie salvăm generaţii”, a conchis Cristina-Liliana Iordache.

Citit 2853 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Aprilie 2016 11:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.