O elevă de la "Spiru Haret" a CÂȘTIGAT o BURSĂ în AMERICA

O elevă de la "Spiru Haret" a CÂȘTIGAT o BURSĂ în AMERICA
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ministerul Educaţiei şi American Councils for International Education au lansat programul de burse FLEX în România. Este vorba despre un program de schimb educaţional, finanţat de către Departamentul de Stat al SUA, în cadrul căruia liceenii pot să studieze la un liceu american, locuind la o familie din această ţară.

Printre cei 1.359 de elevi înscrişi anul acesta în cursa pentru bursă s-a aflat şi Alecsandra Dragomir, clasa a IX-a la Colegiul „Spiru Haret”, Tecuci. Având două mari pasiuni, cărţile şi limba engleză, s-a remarcat încă din clasa a V-a, de când lucrăm împreună. De la an la an, i-am văzut evoluţia rapidă şi înclinaţia spre limba engleză. După participarea la mai multe competiţii soldate întotdeauna cu rezultate excelente, Alecsandra a aplicat online pentru bursa în SUA, în luna octombrie, pentru care a trimis trei compoziţii originale. Chiar înainte de Crăciun, a fost anunţată că a avansat în semifinale. De aici a început adevărata competiţie între cei 130 de elevi rămaşi.

După o serie de probe de verificare a cunoştinţelor de limba engleză, Alecsandra a susţinut un interviu individual în limba engleză, dar şi unul colectiv, în limba română, în grupe de câte patru - cinci elevi. Ultima etapă a constat în completarea unor formulare privind activitatea şcolară şi extraşcolară din ultimii doi ani, la care s-a ataşat o scrisoare de recomandare întocmită de subsemnata. La sfârşitul lunii aprilie, cei 25 elevi câştigători, printre care s-a aflat şi Alecsandra, au fost contactaţi pentru a li se da vestea cea mare.

Citit 28833 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Mai 2016 15:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.