Performanţă marca OXFORD. Ioana Bouroş, CALIFICATĂ la internaţionala de Lingvistică

Performanţă marca OXFORD. Ioana Bouroş, CALIFICATĂ la internaţionala de Lingvistică
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Cu trei luni în urmă, scriam despre Ioana Bouroş, de la Colegiul Naţional "C. Negri", că a fost prima de la această instituţie de învăţământ acceptată ca studentă la legendara Universitate Oxford. Tot atunci, menţionam că, deşi ar fi putut foarte bine să respire uşurată că deja a trecut cu brio admiterea, Ioana se pregătea intens pentru participarea la două olimpiade naţionale, cea de Matematică şi cea de Lingvistică. De la matematică, s-a întors cu medalia de bronz, iar la Lingvistică s-a clasat pe primul loc, la distanţă considerabilă de concurentul aflat pe locul al doilea. Astfel, Ioana s-a calificat în lotul care va reprezenta România la faza internaţională.

Nu este prima dată când Ioana Bouroş se califică la faza internaţională la Lingvistică. A mai fost acolo şi în clasa a X-a, în urmă cu doi ani. "Nu a fost uşor. Dar exerciţiile sunt foarte interesante. Am avut de tradus, pe baza deducţiilor logice, din limba Totonac, care s-a vorbit undeva prin zona Mexicului, şi al cărui ultim vorbitor a murit deja, dar şi un exerciţiu de tradus un mesaj dintr-o limbă africană. La ultima problemă, cea bazată pe cifre, am luat premiul pentru cea mai bună rezolvare", mărturiseşte Ioana, cea pentru care exerciţiile de logică nu mai au nicio taină.

Consideră că performanţa ei se datorează atât muncii pe care a depus-o, dar şi ajutorului primit din partea dirigintelui ei, profesorul Mitică Dudău, cu care face echipă de când era mică, şi profesoarei de limba şi literatura română Cristina Ciobanu.

Ioana Bouroş ne-a mărturisit că, pe lângă satisfacţia premiului I şi a participării la competiţia internaţională, se bucură că a fost admisă în lot şi pentru faptul că va da examenul de bacalaureat în sesiunea specială, la care tocmai s-a înscris la începutul acestei săptămâni. Aşa va putea mai uşor să se pregătească pentru Olimpiada Internaţională de Lingvistică, ce se va desfăşura în India, între 25 şi 29 iulie.

Aşa cum am menţionat, din toamnă, Ioana va studia Matematică statistică la unul dintre prestigioasele colegii de la Oxford - St. Hilda's College - unde au fost admişi în anul I doar doi studenţi la această specializare.

Citit 11172 ori Ultima modificare Marți, 10 Mai 2016 18:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.