Premii pe toată linia pentru olimpicele de la "Elena Doamna"

Premii pe toată linia pentru olimpicele de la "Elena Doamna"
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ca în fiecare an, lotul elevelor de la Colegiul "Elena Doamna" s-a întors cu premii pe toată linia de la Olimpiada de Naţională de Industrie Alimentară, care s-a desfăşurat la Sibiu.

Cele trei olimpice au câştigat două premii doi şi un premiu al treilea, aducând astfel Galaţiului un loc fruntaş în clasamentul pe judeţe.

Fiind vorba nu numai de probe teoretice, ci şi de experimente în laborator care să determine cu precizie diferite concentraţii ai diferiţilor compuşi din alimente, în spatele acestor performanţe se ascund zeci de ore de muncă şi eforturile unei întregi echipe de profesori: Viviana Bujeniţă, Camelia Grozavu, Carmen Popescu, Raluca Anton, Gina Marinescu, Violeta Teodor, Ana Daniela Cristea şi Magdalena Oprea.

Visează să-şi deschidă propriul restaurant

Senioarea lotului este Ecaterina Stoica, elevă în clasa a XII-a. Ea a mai participat şi anul trecut la faza naţională, de unde s-a întors cu premiul al III-lea. Anul acesta, s-a clasat pe locul al doilea, motiv pentru care are asigurată admiterea la facultate fără examen. Îşi doreşte să urmeze Facultatea de Industria şi Ştiinţa Alimentelor la Galaţi, la specializarea Management şi Agroturism. Visează ca, după terminarea cursurilor, să-şi poată deschide propria afacere, un restaurant cu specific românesc, în străinătate. Nu-şi doreşte cu tot dinadinsul să plece peste graniţă. Întrevede posibilitatea să-şi deschidă un restaurant cu mâncare tradiţională din alte ţări, dacă va avea posibilitatea.

Tot cu premiul al II-lea s-a întors şi Florentina Luca. Deşi este abia în clasa a XI-a, şi ea s-a gândit care va fi traseul ei profesional în viitor. Doreşte să urmeze aceeaşi facultate şi specializare ca şi colega ei mai mare. Se vede, de asemenea, proprietara unui restaurant, dar nu s-a gândit, deocamdată, cu ce specific va fi.  

Industrie Alimentară şi Drept

Andreea Mădălina Cobzaru este elevă în clasa a XI-a şi câştigătoarea unui premiu al treilea la olimpiadă. "Am mers la concurs, pentru că este o activitate frumoasă, care mă motivează să pot mai mult. Eşti altfel văzut şi de colegi, dar şi de profesori, atunci când ai rezultate frumoase la concursuri. În plus, e o plăcere să lucrezi suplimentar cu profesorii, să afli lucruri noi, să-ţi aprofundezi cunoştinţele de laborator, mai ales că au atâta răbdare cu noi când ne explică toate aceste lucruri", ne spune Andreea.

Tânăra îşi doreşte o carieră în industrie alimentară, pentru că la asta consideră că se pricepe cel mai bine şi-i şi place. Dar visează să facă în paralel şi Facultatea de Drept. Cum nu vrea să  renunţe la niciuna dintre variante, ştie că va găsi cu siguranţă în viaţă un drum în care să poată îmbina cunoştinţele din ambele domenii.  

Citit 7351 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2016 18:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.