EVALUARE NAȚIONALĂ, la clasa a IV-a: SUBIECTE uşoare la limba şi literatura română

EVALUARE NAȚIONALĂ, la clasa a IV-a: SUBIECTE uşoare la limba şi literatura română
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marți, 31 mai, proba la matematică


Doar 4.836 de elevi de clasa a IV-a, dintre cei 5.084 înscrişi la începutul anului şcolar, au susţinut luni, 30 mai, proba la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale, 248 fiind absenţi, ne-a anunţat inspectoarea generală Mioara Enache.

De la directorii de şcoli am aflat că nu au fost probleme la organizarea examenului: "Am reuşit să ne încadrăm în timp şi să multiplicăm subiectele, deşi pentru fiecare copil am avut câte un caieţel cu zece pagini. Din discuţiile cu învăţătoarele, am înţeles că subiectele au fost uşoare, cu un nivel de dificultate mai scăzut decât se aşteptau", ne-a declarat directoarea de la Şcoala Nr. 28, Camelia Bucşă.

Doina Pană, învăţătoare la clasa a IV-a la Şcoala Nr. 22, susţine, de asemenea, că subiectele au fost accesibile: "Eu am supravegheat la altă clasă, dar, după probă, copiii mei mi-au spus că subiectele au fost uşoare şi după modelul celor pe care le-am exersat în clasă. Mi-au spus că textele au fost frumoase, iar întrebările au fost clare. De asemenea, au precizat că se aşteptau la subiecte ceva mai dificile. Singura problemă, în opinia mea, ar fi partea de creativitate, unde li s-a cerut să-şi exprime opinia în prea puţine rânduri. În rest, a fost uşor. Vom vedea rezultatele."

Elevii gălăţeni de clasa a IV-a trec marți, 31 mai, prin emoţiile ultimei probe, cea la matematică.

Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se vor înregistra în catalogul clasei şi vor fi valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor sau a reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate.

Citit 2099 ori Ultima modificare Luni, 30 Mai 2016 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.