PERFORMANȚE GĂLĂȚENE: Peste 100 de premii, menţiuni şi medalii la olimpiadele naţionale
Foto: Elevii de la CNVA - în topul olimpicilor, ca în fiecare an

PERFORMANȚE GĂLĂȚENE: Peste 100 de premii, menţiuni şi medalii la olimpiadele naţionale
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O treime dintre distincţii sunt obţinute de elevii de la CNVA


Peste 100 de elevi gălăţeni s-au întors de la concursurile şi olimpiadele naţionale cu premii, menţiuni şi medalii. Cum premiile I, II şi III se acordă doar elevilor clasaţi pe primele trei locuri, doar 30 dintre reprezentanţii judeţului nostru  şi trei echipe sportive au reuşit să câştige astfel de distincţii - 11 premii I, opt premii II şi 14 premii III. Restul sunt menţiuni, premii speciale, menţiuni speciale sau medalii acordate de Societatea de Ştiinţe Matematice din România şi de Societatea Română de Fizică.

CNVA, din nou în topul olimpicilor

34 de distincţii au fost aduse de elevii de la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA). Aceştia sunt campioni şi la numărul de premii I, II şi III, opt dintre cele 33 de diplome de acest gen fiind primite de olimpicii de la CNVA.

Pe locul al doilea în topul premianţilor, la distanţă destul de mare de CNVA, se află Liceul de Arte „D. Cuclin”, cu 11 distincţii, dintre care patru sunt diplome de premiul I. Totuşi, elevii de la Arte au reuşit să-i bată la premii I pe cei de la CNVA, care n-au decât două astfel de diplome. Pe locul al treilea se află Colegiul Naţional "C. Negri" cu nouă distincţii. Elevii de aici s-au întors cu un premiu I, trei premii III, cinci menţiuni şi medalii.

Pe poziţiile următoare în clasament sunt Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Tecuci cu şase distincţii, Liceul Teoretic "E. Racoviţă" cu patru distincţii şi Seminarul Teologic „Sf. Andrei” şi Colegiul de Industrie Alimentară "Elena Doamna", cu câte trei distincţii. Câte două diplome cu premii sau menţiuni au fost câştigate de olimpicii de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”, Colegiul de Agricultură din Tecuci şi Colegiul Tehnic „Paul Dimo”. Câte un premiu au primit Liceul Tehnologic din Bereşti, Liceul Tehnologic "Elena Caragiani" Tecuci, Liceul de Marină, Liceul cu Program Sportiv şi Colegiul Economic "Virgil Madgearu".

Şcoala Nr. 29 , în topul gimnaziilor

Dintre gimnazii, anul acesta cele mai multe diplome la competiţii naţionale au fost câştigate de Şcoala Nr. 29, cu patru distincţii - două menţiuni la informatică şi franceză şi două medalii la fizică. Pe locul al doilea se clasează Şcoala Nr. 12, cu două distincţii. Şcoala Nr. 43 se laudă cu primul loc obţinut de echipa de fotbal, în timp ce Şcoala nr. 13 are locul al III-lea la handbal. Câte o diplomă naţională au şi Şcoala Nr. 10 şi 22.

CNVA şi "C. Negri" au olimpici în loturile internaţionale

Anul acesta, doar două instituţii de învăţământ au elevi selectaţi fie în loturile lărgite pentru fazele internaţionale, fie direct în loturile internaţionale. De la CNVA, Robert Râclea s-a calificat la internaţionala de chimie, dar şi la Concursul  "Mendeleev". Tot de la CNVA, avem un elev  -  Cătălin Munteanu - calificat în lotul lărgit pentru internaţionala de biologie.

De la Colegiul Naţional "C. Negri" avem o elevă - Iulia Armencea - calificată în lotul naţional pentru Olimpiada de Geografie, dar şi pe Ioana Bouroş - calificată în lotul care va reprezenta România la internaţionala de Lingvistică.

Citit 9538 ori Ultima modificare Marți, 31 Mai 2016 20:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.