Proiectul CUNOAȘTE-ȚI ȚARA, în plină desfăşurare. Zeci de profesori din Basarabia au îndrăgit Galaţiul

Proiectul CUNOAȘTE-ȚI ȚARA, în plină desfăşurare. Zeci de profesori din Basarabia au îndrăgit Galaţiul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Câţiva profesori din Republica Moldova au vizitat Galaţiul, prin intermediul proiectului „Cunoaşte-ţi ţara”. Cadrele didactice de pe malul stâng al Prutului s-au familiarizat cu obiectivele turistice din oraşul nostru, la iniţiativa Platformei Unioniste „Acţiunea 2012”. Potrivit coordonatorilor proiectului, profesorii au menţionat că „vor reveni aici”, întrucât Galaţiul a fost o descoperire plăcută.

„Circa 45 de profesori, majoritatea de istorie, şi câţiva elevi, cei mai mulţi proveniţi din localităţile Basarabiei situate în apropierea Galaţiului, au vizitat trei judeţe din România, printre care şi oraşul nostru. Am mers împreună la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii "Răsvan Angheluţă", la Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” şi pe Faleza Dunării. Preţurile din România li s-au părut un pic cam mari pentru salariile lor, dar au rămas încâtaţi de ce au văzut şi au promis că vor reveni. Eu mă încarc de fiecare dată de românism când iau contact cu fraţii din Basarabia. Sunt oameni care au nevoie de istorie, de Patrie şi de un trai mai bun”, ne-a transmis Laurenţiu Vasile, coordonatorul „Acţiunii 2012”.

Cadrele didactice nu au plecat de la Galaţi cu mâinile goale, ci cu brăţări în culorile tricolorului, oferite de gazdele din Galaţi.

Prin intermediul proiectului "Cunoaşte-ţi ţara", România va fi vizitată, în perioada estivală, de aproximativ 100.000 de elevi şi cadre didactice din stânga Prutului.

Citit 2182 ori Ultima modificare Marți, 05 Iulie 2016 20:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.