CONTESTAȚIILE au produs surprize la Evaluarea Naţională

CONTESTAȚIILE au produs surprize la Evaluarea Naţională
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2016 au adus diferenţe, după o nouă corectare, în aproximativ 80 la sută dintre lucrările absolvenţilor de clasa a VIII-a care au depus contestaţii. În special la limba română au fost înregistrate rezultate surprinzătoare. În peste o sută dintre cazuri, nota a fost mărită cu mai mult de o jumătate de punct, iar la zeci de elevi notele s-au mărit cu un punct sau chiar cu două. În ceea ce priveşte proba la matematică, notele au rămas la fel de mici, în doar 10 la sută dintre cazuri fiind înregistrat un alt rezultat.

Bianca Bordiciuc, elevă la Şcoala Gimnazială „Sfântul Grigore Teologul” din Galaţi, a fost notată iniţial, la limba română, cu 6,75, însă, după recorectare, nota finală este 8,10. Un caz similar s-a înregistrat şi la Simona Andreea Beahnă, de la Şcoala Gimnazială Nr. 29. Nota absolventei a urcat de la 8,75, la limba română, la 9,70. Epure Vlad de la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” fusese notat, la aceeaşi disciplină, cu 8,25, însă după contestaţie nota sa este 9,05. Un caz fericit este şi Delia Mihaela Florea, de la Şcoala Gimnazială „Dan Barbilian”. Eleva fusese notată la limba română cu 4,60, dar nota de după contestaţie este 5,10.

Tot la limba română sunt şi cazuri mai puţin fericite. Iulian Marian Bute de la Şcoala Gimnazială „Grigore Moisil” din Galaţi fusese notat, iniţial, cu 5,00 la limba română şi după contestaţie s-a trezit cu nota 4,30. Pe lângă asta, nota unei alte eleve de la Matca a scăzut de la 4,60 la 3,30.

Printre instituţiile de învăţământ din judeţul nostru de la care niciun elev nu a depus contestaţii se numără Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Tuluceşti, Şcoala Gimnazială „Ion Petrovici” din Tecuci şi Şcoala Gimnazială Nr. 17 din Galaţi.

Totodată, dintre cele 160 de şcoli din judeţ, doar la 12 rata de promovare este maximă. Totuşi, rezultatele la Evaluarea Naţională clasează Galaţiul pe un onorabil loc cinci în ţară.

Chiar şi după contestaţii, o singură elevă din Galaţi are „10 pe linie” la Evaluarea Naţională 2016. Este vorba despre Teodora Alexandra Filip de la Şcoala Gimnazială „Constantin Gh. Marinescu”. Campioana elevilor gălăţeni este urmată de Raluca Ioana Sandu de la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Galaţi cu media 9,97 şi, respectiv, de Anca Valeria Pleşu, absolventă a Liceului Tehnologic Nr. 1 din comuna Corod, cu media 9,95.

La Evaluarea Naţională au fost înscrişi 3.917 elevi din Galaţi, dintre care 783 au media finală mai mică de cinci, iar peste 100 au absentat de la una sau de la ambele probe. Cea mai mică prezenţă a fost, totuşi, la proba de la matematică.

Citit 5536 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iulie 2016 16:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.