ȘCOALA DE VARĂ de astronomie, la Complexul Muzeal din Galați

ȘCOALA DE VARĂ de astronomie, la Complexul Muzeal din Galați
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Şcoala de vară de astronomie „Priviţi Cerul” va fi organizată şi în acest an de secţia Planetariu-Observator Astronomic.

Manifestarea care constă într-o serie de cursuri ce vor aborda teme din lumea astronomiei, de la noţiuni introductive despre constelaţii şi instrumente optice, până la noţiuni de astrofizică, va avea loc în perioada 12 - 16 iulie.

Organizatorii anunţă că, printre temele teoretice şi practice care vor fi abordate în cadrul cursurilor, se numără următoarele: bolta cerească şi constelaţiile, instrumente optice folosite în astronomie, sistemul Solar, prezentarea modului de utilizare a principalelor instrumente optice folosite în astronomie, recunoaşterea principalelor stele şi constelaţii ale cerului de vară, galaxiile - insule de lumină şi mister în Univers, drone stratosferice – un pas mai aproape de stele, nebuloase şi roiuri stelare, observaţii astronomice de noapte.

În acest proiect sunt implicaţi şi membri ai Astroclubului „Călin Popovici”, care funcţionează pe lângă Observatorul Astronomic, câţiva dintre aceştia urmând a fi şi lectorii şcolii de vară.

Pentru detalii şi înscrieri, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0746020001 (muzeograf Ovidiu Tercu, coordonator Şcoala de Vară). Taxa de participare este de 6 lei pentru o persoană.

Citit 2677 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iulie 2016 16:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.