Arta populară gălăţeană merge mai departe. Trei elevi gălăţeni, OLIMPICI la meşteşuguri tradiţionale

Arta populară gălăţeană merge mai departe. Trei elevi gălăţeni, OLIMPICI la meşteşuguri tradiţionale
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Un premiu I şi două premii III alcătuiesc recolta adusă la Galaţi de cei trei elevi care au participat, în perioada 27 iulie - 1 august 2016, la cea de a XXI-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei "Meşteşuguri Artistice Tradiţionale", găzduită în gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. Amănunte despre participarea gălăţeană am aflat de la Netuţa Adamache, care, alături de Gina Dimofte, la fel ca anul trecut, a însoţit grupul micilor meşteşugari olimpici.

Elevii participanţi la Olimpiada Naţională sunt: Ruxandra Cojocaru - premiul I la secţiunea confecţionat măşti populare, profesor Gina Dimofte, la Şcoala „Sf. Nicolaie” din comuna Vânători, Robert Avădanei - premiul lll la secţiunea împletit coşuri, pregătit tot de Gina Dimofte, la Şcoala „Vasile Şeicaru” din comuna Oancea, şi Mihaela Pleşea - premiul lll la secţiunea olărit”, instructor profesor fiindu-i chiar cea care ne-a oferit, cu generozitate informaţiile, Netuţa Adamache, de la Şcoala Gimnazială „Unirea'' din Braniştea.

Despre Mihaela aţi citit în „Viaţa liberă” şi anul trecut pe vremea asta, când avea doar opt ani şi a câştigat menţiune pentru olărit, tot la Olimpiada Naţională "Meşteşuguri Artistice Tradiţionale". Anul trecut, ca să-şi demonstreze meşteşugul, scaunul ei a trebuit modificat pentru ca, micuţă fiind, să poată ajunge cu picioarele la roata olarului, s-o învârtească.

Progresul ei de la menţiune la premiul II este cu atât mai mare cu cât, la secţiunea Olărit nu s-a acordat premiul II, premiul I fiind adjudecat de o elevă în vârstă de 16 ani de la Horezu.

Ar mai fi de spus că, la ediţia din acest an a competiţiei, s-au înregistrat 250 de participanţi, din 30 judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu şi municipiul Bucureşti. Mai mult, au venit şi copii din străinătate, respectiv din Republica Populară Chineză, Bulgaria şi Republica Moldova.

Felicitări instructorilor şi elevilor şi să ducă tradiţia mai departe!

Citit 8637 ori Ultima modificare Marți, 02 August 2016 01:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.