Rezultatele finale ale examenului de Definitivat

Rezultatele finale ale examenului de Definitivat
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pentru unii dintre candidaţii la examenul de Definitivat, rezultatele contestaţiilor au fost o adevărată surpriză. Dacă, după afişarea primelor rezultate, niciun candidat la limba engleză, dintre cei nouă, nu obţinuse nota de trecere, datele afişate pe site-ul inspectoratului, după contestaţii, schimbă situaţia. Astfel, doi înscrişi au obţinut, în urma unei noi verificări, notele 8,25 şi 8,50 la proba scrisă.

Totuşi, chiar şi după reevaluarea lucrărilor, niciun cadru didactic nu a obţinut media 10 la proba scrisă, cea mai mare notă fiind, ca şi înainte de contestaţii, 9,70.

La examenul de Definitivat s-au înscris 210 candidaţi, dintre care 28 au avut fişe invalide. În acest an, procentul de promovare a fost de 72 la sută, judeţul Galaţi ocupând locul cinci în topul naţional al judeţelor.

Examenul de Definitivat a constat în susţinerea a două inspecţii la clasă şi o probă scrisă. Nota minimă de promovare a examenului este 8,00. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, obiectivul acestui examen naţional care încheie formarea iniţială.

Rezultatele finale pot fi consultate pe definitivat.edu.ro sau pe site-ul Inspectoratului Şcolar al judeţului Galaţi.

Citit 1396 ori Ultima modificare Duminică, 21 August 2016 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.