CRIZĂ de copii într-o comună gălăţeană. Două şcoli NU îşi vor mai deschide porţile de luni
Foto: Foto ”Viața liberă”, Marius Negri

CRIZĂ de copii într-o comună gălăţeană. Două şcoli NU îşi vor mai deschide porţile de luni
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În câteva zile, mai exact de luni, 12 septembrie, şi copiii din Braniştea vor spune "la revedere" vacanţei de vară şi vor păşi pragul şcolii. O singură unitate de învăţământ din cele trei existente până acum pe raza comunei îşi va deschide însă porţile în anul şcolar 2016-2017, semn că natalitatea a suferit mult şi în Braniştea, ca urmare a migrării tinerilor spre alte zări mai promiţătoare.

Lipsa elevilor a determinat autorităţile să pună lacăte pe uşile a două şcoli şi ale unei grădiniţe, efectivele urmând să fie preluate de unităţile de la "centru".

"Am fost nevoiţi, din cauza lipsei copiilor, să închidem şcolile de la Traian şi de la Vasile Alecsandri. La Traian a fost închisă şi grădiniţa, părinţii declarând că preferă să îşi aducă copiii la Braniştea, iar la Vasile Alecsandri a rămas funcţională doar grădiniţa", a precizat primarul comunei Braniştea, Marian Adamache.

Singura şcoală care va asigura învăţământul primar şi gimnazial din Braniştea a fost pregătită, confirm edilului, pentru ca toţi cei circa 460 de elevi din clasele I - VIII să înceapă studiile în cele mai bune condiţii.

Citit 12215 ori Ultima modificare Marți, 06 Septembrie 2016 19:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.