Bani pentru performanţă | Olimpicii gălăţeni şi profesorii lor, premiaţi de Ministerul Educaţiei

Bani pentru performanţă | Olimpicii gălăţeni şi profesorii lor, premiaţi de Ministerul Educaţiei
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Ministerul Educaţiei a premiat, ieri, elevii care au obţinut premii la olimpiadele şi concursurile internaţionale, profesorii acestora şi şcolile de provenienţă.

Printre olimpicii premiaţi s-au aflat şi trei gălăţeni, care au adus urbei patru distincţii internaţionale. Robert Râclea, absolvent de CNVA, actualmente student la Imperial College of London (Marea Britanie), a adus Galaţiului două medalii, una de aur la Olimpiada Internaţională de Chimie, care s-a desfăşurat în Georgia, la Tbilisi, şi una de argint la Concursul "Mendeleev", care a avut loc la Moscova. Premiu a primit şi profesoara sa de chimie, Lidia Mânză, dar şi CNVA.

Ioana Bouroş, absolventă a Colegiului Naţional "C. Negri", actualmente studentă la Oxford, a fost premiată pentru medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Lingvistică. Premii au primit şi profesorii ei coordonatori, Cristina Ciobanu şi Mitică Dudău.

Tot de la CNCN, a fost recompensată şi Iulia Armencea, care a adus Galaţiului o medalie de argint la Balcaniada de Geografie. Premiată a fost şi profesoara sa, Gina Burghiu. CNCN a primit un singur premiu, în cuantumul cel mai mare.

În total, au fost recompensaţi 202 elevi câştigători a 227 de distincţii (trei premii I absolute, 48 de medalii de aur sau premii I, 82 de medalii de argint sau premii II, 53 de medalii de bronz sau premii III şi 41 de menţiuni) la olimpiadele internaţionale sau regionale pe discipline (juniori şi seniori). De asemenea, au fost premiaţi şi cei 215 profesori care i-au pregătit, precum şi cele 100 de şcoli din care provin laureaţii.

Potrivit reglementărilor în vigoare, pentru acest tip de distincţii, cuantumurile premiilor acordate sunt: 12.545 lei - premiul I absolut (obţinut cu punctaj maxim), 9.720 lei - premiul I sau medalie de aur, 8.330 lei - premiul al II-lea sau medalie de argint, 5.950 lei - premiul al III-lea sau medalie de bronz şi 4.065 lei - menţiune sau diplome echivalente.

Sumele în bani acordate elevilor care s-au impus în competiţiile regionale (olimpiade balcanice de seniori şi juniori, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada, Olimpiada de Informatică a Europei Centrale, Olimpiada de Chimie „Mendeleev" etc.) sunt: 4.440 lei - premiul I sau medalie de aur, 3.785 lei - premiul al II-lea sau medalie de argint, 2.945 lei - premiul al III-lea sau medalie de bronz şi 2.550 lei - menţiune sau diplome echivalente.

Profesorii care i-au pregătit pe elevi primesc un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii lor.

Totodată, pentru şcoala pe care elevii o frecventează sau au frecventat-o se acordă câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat.

Citit 1825 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2016 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.