Olimpică internaţională PREMIATĂ de Ministerul Educaţiei, la Şcoala "Miron Costin"

Olimpică internaţională PREMIATĂ de Ministerul Educaţiei, la Şcoala "Miron Costin"
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Printre cei patru elevi gălăţeni care au avut performanţe extraordinare la olimpiadele internaţionale, alături de Robert Râclea, Ioana Bouroş şi Iulia Armencea, se află şi Diana Vizitiu, clasa a VII-a, la Şcoala Gimnazială "Miron Costin". Ministerul Educaţiei a invitat elevii, profesorii care i-au pregătit şi directorii şcolilor unde învaţă aceştia, luni, 29 noiembrie, la Palatul Copiilor, pentru a-i premia. Diana Vizitiu a obţinut premiul al II-lea la Olimpiada Internaţională de limba neogrecă, nivel A, şi a fost recompensată cu diplomă de excelenţa şi premiu în bani. Diana Vizitiu este singura olimpică internaţională din Galaţi care învaţă la o şcoală gimnazială.

La ediţia a treia a Olimpiadei de Neogreacă au participat elevi din România, Grecia, Cipru, Bulgaria, Ungaria şi Republica Moldova, grupaţi pe niveluri de cunoaştere a limbii - A, B şi C. Concursul a constat într-un examen scris, cu durata de trei ore, a inclus aspecte de vocabular, gramatică, ortografie şi creaţie pe o anume temă şi a avut loc la Palatul Parlamentului. Diana Vizitiu a participat la nivelul A şi a fost selectată la faza internaţională, în urma rezultatelor foarte bune obţinute la olimpiada naţională de neogreacă, desfăşurată la Iaşi.

Printre elevii gălăţeni, studiul acestei limbi a devenit foarte popular: "E important de menţionat că la Iaşi au participat 17 elevi din Galaţi, dintre care cinci elevi de doar nouă ani de la Şcoala Nr. 43", ne-a spus profesoara Corina Scorţeanu.

Citit 3652 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Decembrie 2016 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.