BULIBĂŞEALĂ | Directori "fantomă" în ȘCOLILE gălăţene, la nicio săptămână de la numire

BULIBĂŞEALĂ | Directori "fantomă" în ȘCOLILE gălăţene, la nicio săptămână de la numire
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) se confruntă, de câteva zile, cu o situaţie îngrijorătoare. Abia numiţi în funcţii şi cu dispoziţii semnate pe 5 ianuarie, directorii cu delegaţie de la şcolile gălăţene au început să-şi dea pe capete demisia.

În decurs de numai o săptămână, 11 directori dintre cei abia numiţi în funcţie au venit la ISJ cu cereri de demisie. Aceste demisii în lanţ par să fie produse de ordinul de ministru apărut pe 9 ianuarie, prin care se decidea că foştii directori, care nu au promovat sau nu s-au prezentat la concurs,  au dreptul să ocupe funcţia în continuare, dar  numai până la organizarea unui nou concurs. 

"Avem nouă directori plini şi doi adjuncţi, toţi de la unităţi de învăţământ din mediul  rural, care au venit cu demisiile. Nu cred că foştii directori au făcut presiuni asupra lor. Pe demisii, au scris toţi că din motive personale. La câteva şcoli, pentru că nu voia nimeni să fie director,  le-am  spus celor aleşi de colegi că trebuie să accepte, pentru că altfel nu-şi vor putea primi salariile. Forţaţi de împrejurări, aceştia au acceptat, în final. Dar acum, probabil, pentru că există varianta numirii foştilor directori în funcţie, ei şi-au dat demisia. A venit, ieri, o doamnă, plângând la mine, care mi-a spus că, sub nicio formă, nu poate să fie director în continuare, ea fiind navetistă şi având şi nişte probleme acasă", ne-a declarat inspectoarea generală, Mioara Enache.

Aceasta susţine că a anunţat Ministerul Educaţiei de această situaţie şi că aşteaptă un răspuns, însă nu a eliberat pe nimeni din funcţie: "Nu ne jucăm de-a directorii. Probabil, vor fi nevoiţi să rămână încă două săptămâni, până la începutul lui februarie, pentru că nu putem bulversa activitatea unităţilor de învăţământ. este perioada în care se fac evaluările de sfârşit de semestrul I, prin urmare, până la vacanţa dintre semestre vor sta în funcţie. Apoi, vom vedea", a  mai spus Mioara Enache.

Inspectoarea generală a declarat că, pentru a numi noi directori în locul celor demisionari, va proceda exact după metodologie. Va solicita unităţilor de învăţământ să trimită propuneri validate în consiliul profesoral, propuneri care vor fi analizate şi acceptate în Consiliul de Administraţie al ISJ, urmând apoi să se emită deciziile.

Mioara Enache susţine că, dacă printre propunerile trimise de şcoli se numără foştii directori, nu va mai fi o problemă renumirea lor în funcţie, întrucât există acum şi cadrul legal.

Citit 8859 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2017 20:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.