CATEDRA. Elevii şi preşcolarii s-au bucurat de lectură şi cărţi

CATEDRA. Elevii şi preşcolarii s-au bucurat de lectură şi cărţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua Internaţională a Cititului Împreună, un eveniment global sărbătorit de milioane de oameni în peste 100 ţări, a adus cu sine la Grădiniţa cu program prelungit nr. 30 din Galaţi o serie de activităţi educative: sesiuni de lectură împreună cu şcolarii, ateliere de meşterit semne de carte, expoziţii de carte pentru copii, activităţi creative şi distractive împreună cu părinţii şi bunicii.

Grupa mare, coordonată de profesoarele pentru învăţământul preprimar Anca Caragea şi Floarea Drăgan, i-a invitat pe elevii de la clasele a IV-a, Şcoala ”Sfinţii Împăraţi”, coordonaţi de profesoarele Luminiţa Bucur şi Cezarina Necula, pentru a descoperi tainele cititului împreună. Elevii au adus cărţi cu poveşti din care au lecturat pentru cei mici fragmente la alegere. Preşcolarii au prezentat cărţile lor de poveşti, enciclopedii, reviste din biblioteca clasei şi au făcut schimb de cărţi. Întregul eveniment a fost sprijinit şi îndrumat de directorul unităţii, prof. Dochiţa Florea, care şi-a adus aportul în menţinerea unui parteneriat de lungă durată între cele două unităţi de învăţământ.

Activitatea a fost presărată cu momente de dans, cântec şi jocuri distractive. Atelierul de meşterit semne de carte a fost o încântare pentru toţi şi chiar o plăcută aducere aminte a şcolarilor de anii frumoşi, petrecuţi de mulţi dintre aceştia la grădiniţa noastră.

În final, toţi copiii au primit diplome, dulciuri, şi-au oferit reciproc cadouri şi multe îmbrăţişări.

Parteneri ai proiectului au fost librăria "Donaris" şi Fundaţia "Citim împreună, România".

Citit 1945 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Februarie 2017 22:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.